Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 03:01

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Η ενημέρωση στο γήπεδο και οχι στα αποδυτήρια της ομάδας

Πριν από μία δεκαετία, στα δελτία ειδήσεων τοπικού καναλιού - όπου εκφωνούσε τις ειδήσεις ο σημερινός περιφερειάρχης- ήταν σε μόνιμη βάση κατασκηνωμένος, ο βουλευτής ης ΝΔ και ιδιοκτήτης της τότε τοπικής τηλεόρασης.

Από το κανάλι του κατηγορούσε τους αντιπάλους του και φρόντιζε να παρεμβαίνει σε όποια χρονική στιγμή έκρινε αναγκαίο για θέματα που αφορούσαν τον ίδιο, την πολιτική του επιβίωση η την επιβολή των απόψεων του. Οι αντίπαλοι του φυσικά είχαν ελάχιστη τύχη να παίζουν στο δελτίο ειδήσεων ενώ κάποιοι άλλοι κόβονταν ακόμη και από τα πλάνα.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές που ο ιδιοκτήτης του μέσου ήταν υποψήφιος νομάρχης χρειάστηκε οι αντίπαλοι του να απευθυνθούν στο ΕΣΡ για να καμφθούν οι αντιστάσεις και να παίζουν έστω στα δελτία ειδήσεων που εκφωνούσε ο σημερινός περιφερειάρχης. Την τηλεόραση που ήταν ιδιοκτησίας του χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ως εργαλείο για την πολιτική του επιβολή και επιβίωση η ακόμη και ενάντια στους αντιπάλους του. Η χαρακτηριστική περίπτωση του πολιτικού και ιδιοκτήτη μμε έγινε ειδικό θέμα σε γνωστή εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας.

Μετά λύπης μου διαπιστώνω, ότι το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται και σήμερα, με διαφορετικό τηλεοπτικό μέσο στο οποίο ιδιοκτήτης είναι ο σημερινός περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης. Μετά τις εκλογές επαναλαμβάνεται το ίδιο θλιβερό προεκλογικό φαινόμενο. Το αφεντικό της τηλεόρασης που είναι πια ο περιφερειάρχης, για το μέγα θέμα της επικαιρότητας (ανακοίνωση Ζεμπιλιάδου) επιλέγει, να μην δώσει συνέντευξη τύπου η να εκδώσει δελτίο τύπου, αλλά να δώσει συνέντευξη στον υπάλληλο του καναλιού του, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Καρυπίδης δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί το κανάλι του για να προωθήσει τις προσωπικές πολιτικές του επιδιώξεις του ακόμη και εις βάρος στελεχών ου συνδυασμού του. Το ξεκατίνιασμα του αντιπεριφερειάρχη Κεχαγιά με τον υπάλληλο της ΑΝΚΟ Θ. Παπαδόπουλο είναι χαρακτηριστικό.
Δικαίωμα του εάν επιθυμεί να χρησιμοποιεί το κανάλι του εις βάρος μελών του συνδυασμού του η των αντιπάλων του, αλλά αυτό δεν μπορεί να το πράττει εις βάρος των άλλων μμε, των δημοσιογράφων και των πολιτών που ενημερώνονται από αυτά τα μέσα. Τέτοιες συμπεριφορές από πλευράς της τοπικής εξουσίας επηρεάζουν αρνητικά ακόμη και την οικονομική υπόσταση των μέσων ενημέρωσης.

Ας το προσέξει ο κ. Καρυπίδης, το καθήκον του είναι να λύνει προβλήματα και όχι να προσθέτει με τις πράξεις του, καθήκον του να διοικεί με ορθό τρόπο την περιφέρεια και να μην χρησιμοποιεί την δύναμη της εξουσίας του για να ευλογήσει τα οικογενειακά του επιχειρηματικά συμφέροντα, καθήκον και ηθική υποχρέωση έχει να μην ασχολείται με τις εκπομπές του καναλιού του γεμίζοντας  με τις παρεμβάσεις του, το περιεχόμενο τους. 

Η ενημέρωση λοιπόν στο γήπεδο και οχι στα αποδυτήρια της ομάδας.  

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 13:19