Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 05:57

ΕΚΛΟΓΕΣ:ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.- Η ΕΟΡΔΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ''ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ'' ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- Ο ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΔΑΚΗ ΣΤΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ, ΕΧΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

                                                 altΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ο Γ. Δακής είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ως εν ενεργεία Nομάρχης, κερδίζει την μάχη της Περιφέρειας με ποσοστό 51,81% (79216ψηφοι), έναντι 48,19% (74050 ψήφοι) του Γ. Παπαιορδανίδη. Ο Γ. Δακής δυσκολεύτηκε ελαφρώς να φθάσει μέχρι το νήμα, αφού πήρε 10.000 ψήφους λιγότερους από την πρώτη Κυριακή, ενώ ο Γ. Παπαϊορδανιδης μόλις 375 λιγότερους.
Το ΠΑΣΟΚ την δεύτερη βδομάδα των εκλογών αφυπνίστηκε και τα στελέχη του όργωσαν τον νομό. Πέτυχε μια καλή συσπείρωση αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται σε δυο περιοχές το Βόϊο και την Εορδαία όπου οι επιλογές του θα πρέπει να το προβληματίσουν ιδιαίτερα.
Η περιοχή της Εορδαίας αποδεικνύεται εξόχως προβληματική για το..
ΠΑΣΟΚ για δυο κυρίως λόγους.

- Οι παλινωδίες που ακολούθησαν στο στρατόπεδο Παπαϊορδανίδη για τον αντπεριφερειάρχη και ο τρόπος που προέκυψε ως καταλληλότερη η Β. Σπόνδη   αποσυντόνισε το ήδη ''σαθρό'' υπέδαφος του κυβερνητικού κόμματος στην περιοχή. Για του λόγου το αληθές, στην μάχη του δεύτερου γύρου η αντιπεριφερειάρχης «κρατήθηκε» μακριά από τις επαφές και τις περιοδείες στελεχών στην Εορδαία που επιστρατεύθηκαν για αυτό το σκοπό.

- Οι  πολλοί μνηστήρες για την καρέκλα του δημάρχου που εμφανίστηκαν στην αρχή το θέρους (παιδιά του Λωτίδη σε διαφορετικές πολιτικές περιόδους ) έδωσαν την εντύπωση της παιδικής χαράς στο κυβερνών κόμμα, μάλιστα σε μια περιοχή και σε μια εποχή που το ενδιαφέρον για τα ενεργειακά θέματα είναι στο μέγιστο σημείο.

Η επιλογή Λωτίδη και ο τρόπος που προέκυψε -(πρώτα η καρέκλα του διοικητή του Ερυθρού Σταυρού, και δυο μήνες μετά η προοπτική του δημαρχιακού θώκου)- από τον Θ. Τσούρα, δημιούργησε προβληματισμό και τάσεις φυγής στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Βέβαια ας μην ξεχνούν ορισμένοι ότι ο επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Κοζάνης, εκλεγόταν προτάσσοντας ως σλόγκαν «η Εορδαία πρέπει να έχει το βουλευτή της». Μπορεί να έχουν αποτέλεσμα  οι τοπικισμοί και οι σκληρές γραμμές σε ότι αφορά τις βουλευτικές εκλογές αλλά στην αυτοδιοίκηση ο κόσμος ψηφίζει για Δήμαρχο. Βέβαια  εκτός από τοπικιστικές κορώνες του στυλ δίπολο Κοζάνη – Πτολεμαΐδα πρέπει να ακούγεται και κάτι για την πόλη. Και εδώ ο Λ. Λωτίδης φάνηκε ανέτοιμος να αντιμετωπίσει την Π. Βρυζίδου.
Μάλιστα την υποτίμησε ως αντίπαλο και έφθασε στο σημείο πριν από την κάλπη της πρώτης Κυριακής να αποφεύγει την τηλεοπτική αντιπαράθεση μαζί της, λέγοντας «ότι επιθυμεί να παρευρίσκεται σε πανελ μόνο όταν είναι παρών και ο Γ. Τσιουμαρης». Ο Λ. Λωτίδης 39,10 % έχασε με συντριπτικό τρόπο από την Π. Βρυζίδου που έλαβε 60,60%.
Η τραγωδία της Πτολεμαΐδας και οι συνέπειες που θα ακολουθήσουν ανησυχεί εντόνως έναν άλλο «Εορδάρχη» τον βουλευτή Α. Αθανασιάδη. Μάλιστα θα έχουν ενδιαφέρον οι προσεγγίσεις, που θα κάνει επί του θέματος το επόμνο διάστημα ο βουλευτής.του ΠΑΣΟΚ.

Στο Δήμο Κοζάνης  ο Λ. Μαλούτας νίκησε με 56,56% την Α. Νανοπούλου και ο αέρας της δικής του νίκης βοήθησε τον Παπαϊορδανιδη δίνοντας του προβάδισμα 5,5 μονάδων.(52,72% Παπαϊορδανιδης έναντι 47,28% Δακης στο δήμο Κοζάνης).
Το παραπάνω αποτέλεσμα πιστώνεται κατά κύριο λόγω στον Π. Κουκουλόπουλο και δευτερευόντως στον Γ. Βλατή. Και οι δύο είναι γνωστό, ότι ασκούν τη ανάλογη πολιτική επιρροή στο ακροατήριο του Δήμου. Η Α. Νανοπούλου της ΝΔ, δε τα κατάφερε και υπέστη μεγάλη ήττα. Τα παιδαριώδη «καμώματα» της δεύτερης εβδομάδας – διακαναλική συνέντευξη, εμφάνιση με Πουτακίδη και ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων που ακολούθησε – διεύρυναν ακόμη περισσότερο την διαφορά από τον αντίπαλο της.

Η νίκη του Β. Κωνσταντόπουλου στο δήμο Σερβιων-Βελβεντου με 54,61% βοήθησε αρκετά τον Γ. Παπαϊορδανίδη ο οποίος κατάφερε να ισοφαρίσει την απώλεια των 10  μονάδων έναντι του αντιπάλου του από την πρώτη Κυριακή.

Τελος η Π. Ορφανίδου στο Βοϊο με μια διαφορά ολίγων ψήφων από τον Χ. Ζευκλή στον πρώτο γύρο, κατάφερε να συσπειρώσει το Βοϊο κα να τερματίσει με 55.71%.
Οι Βοϊάτες τιμώρησαν τους Σιατιστινούς στο πρόσωπο του Χ. Ζευκλή, για την αμετροέπεια και τον εγωισμό που επέδειξαν με την ανακοίνωση του χωροταξικού του Καλλικράτη και όπως φαίνεται καταδίκασαν τις ακραίες φωνές της εποχής.
Στο δήμο Βοϊου μετά την παραίτηση Γκάση το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να βρεί υποψήφιο και ψηφοφόροι του διασκορπίστηκαν σ όλους τους συνδυασμούς. Τη μερίδα του λέοντος στην δεύτερη Κυριακή φαίνεται ότι λαμβάνει η Π. Ορφανίδου.        

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 22:16