Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 17:47

Στα μαλακά οι ''μαϊμού'' αιμοδότες εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Καταδικάστηκαν σε πέντε μήνες φυλάκιση

Στα μαλακά έπεσαν οι ''δήθεν'' αιμοδότες εργαζόμενοι στο ΛΚΔΜ  από την απόφαση του  Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους 34 δήθεν αιμοδότες και τους καταδίκασε σε πέντε μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου. Οι 34 εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο ορυχείο του Κυρίου πεδίου με το πρόσχημα της αιμοδοσίας που ουσιαστικά δεν πραγματοποιούσαν  έπαιρναν αιμοδοτικές άδειες από την υπηρεσία τους. Στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν οτι δεν γνώριζαν οτι το πιστοποιητικο που παρέλαβαν απο το νοσοκομείο ηταν πλαστό.!!!! Το vetonews.gr σε εκτενές ρεπορτάζ στις 2 Αύγούστου του 2012 έφερε στο φώς την υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν ακόμη και επώνυμοι συνδικαλιστές. Όλα ξεκίνησαν από ένα τυπικό έλεγχο ρουτίνας που αποφάσισε κάποια στιγμή να κάνει η διεύθυνση του ορυχείου του κυρίου πεδίου της ΔΕΗ προκειμένου να ελέγξει τις αιμοδοτικές άδειες των εργαζομένων. Ο έλεγχος αποκάλυψε πρώτα το όνομα ενός συνδικαλιστή προέδρου σωματείου της ΔΕΗ όπου μετά την δημοσιότητα από το ρεπορτάζ του vetonews η έρευνα επεκτάθηκε σε όλα τα ορυχεία και τους σταθμούς στην Ελλάδα. Απο την έρευνα της εποχής που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 και ολοκληρώθηκε περί τα μέσα Νοεμβρίου του ιδίου ετους εντοπίσθηκαν 34 περιπτώσεις ''αιμοδοτών'' με ψεύτικα πλαστά χαρτιά που όμως 'επαιρναν κανονικά τις προβλεπόμενες άδειες. Μέρος του ρεπορτάζ του vetonews δημοσιεύουμε παρακάτω, ενώ ολόκληρο μπορεί κανείς να το διαβάσει εδώ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

......Εντοπίσθηκε γνωστός συνδικαλιστής πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών στο Λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ να έχει προσκομίσει πλαστά έγγραφα από αιμοδοσίες που δήθεν πραγματοποίησε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα η διεύθυνση του ορυχείου του Κυρίου πεδίου στην οποία εργάζεται ο συνδικαλιστής προέβη σε έλεγχο των αιμοδοτικών αδειών προκειμένου να διαπιστώσει εάν όντως οι ημερομηνίες που αναγράφονται στα έγγραφα που έχουν προσκομιστεί είναι πραγματικές και υπάρχουν στα αρχεία των νοσοκομείων.

Η απάντηση που έλαβαν, για τις δύο αιμοδοσίες από το Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης και για άλλες τρείς αιμοδοσίες από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ήταν αρνητική. Ο συγκεκριμένος ''μαϊμού''αιμοδότης συνδικαλιστής δεν έδωσε αίμα στις ημερομηνίες που αναγράφουν τα έγγραφα που προσκόμισε στην ΔΕΗ. Μάλιστα το πράγμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αφού φαίνεται να έχουν παραποιηθεί και οι σφραγίδες με τα λογότυπα των δύο νοσοκομείων.

Στην περίπτωση δε του νοσοκομείου Παπανικολάου φαίνεται δήθεν να σφραγίζει το έγγραφο Αιμοδοσίας γνωστός γιατρός Βιοπαθολόγος του νοσοκομείου. Η διοικήτρια του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας κ. Τάσα Μπούρτσου όταν ερωτήθη από το vetonews για τις σφραγίδες και τις υπογραφές στα έγγραφα Αιμοδοσίας, δήλωσε ότι το νοσοκομείο θα προχωρήσει άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια που θα προστατεύει την λειτουργία του ενώ ζήτησε την καλύτερη συνεργασία με την διεύθυνση προσωπικού της ΔΕΗ προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής καλέστηκε σε απολογία στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι «για αυτό που κατηγορείται, -δηλαδή τις πλαστές βεβαιώσεις αιμοδοσίας για την χορήγηση αδειών -γίνεται ευρέως στην ΔΕΗ από πολλούς και το ότι του προξενεί εντύπωση που η διοίκηση του Ορυχείου ασχολείται μόνο με το πρόσωπό του». Μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι όλη η υπόθεση είναι μια στοχοποίηση που έχει ως σκοπό να τον πλήξει προσωπικά.

Του επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή 10 ημέρες αργίας ενώ δεν έγινε γνωστό εάν ο ίδιος θα προσφύγει στην δευτεροβάθμια επιτροπή. Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής είναι πρόεδρος του Σωματείου χειριστών και για το 2012 -εκτός από τις συνδικαλιστικές του άδειες -εξασφάλισε άλλες 11~13 ημέρες πληρωμένης άδειας μόνο από τις πλαστές βεβαιώσεις αιμοδοσίας. Η άδεια που χορηγείται στην απλή αιμοδοσία είναι δύο ημέρες ενώ στα αιμοπετάλια είναι τρείς ημέρες. Μετά το παραπάνω περιστατικό αποφασίσθηκε όλες οι πράξεις αιμοδοσίας να ελέγχονται εξονυχιστικά από την ΔΕΗ αλλά και τα νοσοκομεία. Η παραπάνω υπόθεση που αποκαλύπτει το vetonews ειναι η κορυφή του παγόβουνου για την βιομηχανία αιμοδοτικών πράξεων που λάμβαναν χώρα στο λεκανοπέδιο της ΔΕΗ και που γίνοταν δεκτές με μία απλή υπογραφή. το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν και άλλοι συνδικαλιστές επώνυμοι η όχι προέβησαν σε τέτοιες ενέργειες. Την απάντηση μπορεί να δώσει μόνο μιά σοβαρή διοικητική έρευνα απο την πλευρά της ΔΕΗ τόσο στην δυτική Μακεδονία όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 09:15