Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 23:49

Ραχήλ Μακρή για Γ. Πανούση: ..εφαρμογή χουντικών τακτικών όπως παρακολούθηση Βουλευτών....

Η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή την 1η Αυγούστου 2015 με το θερμόμετρο στην Kοζάνη στους 32 C  αποφασίζει να παραδώσει μαθήματα επιστήμης

της ιστορίας στον καθηγητή της Νομικής πρώην Πρύτανη και εγκληματολόγο αν. υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κ. Γ. Πανούση.

Η κ. Μακρή εξ αφορμής παλιότερης συνέντευξης του υπουργού 10/05/2015 στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ και την δήλωση του «ότι έχουμε δημοκρατία και όχι λαϊκή δημοκρατία» στην ιστοσελίδα της στο fb,  αναλύει  σε μορφή δεικτικού σχολίου τον ορισμό της δημοκρατίας τη έννοια κράτος και άλλες πληροφορίες που κανείς μπορεί να ανακαλύψει στην Βικιπαίδεια.

 Δεν ξέρω εάν η έντονη αίσθηση του καύσωνα με τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα της περιοχής σε συνδυασμό με την διαρκή ανάγκη για δημοσιότητα, υποχρέωσαν την βουλευτή στην παραπάνω ενέργεια. Πάντως εκτός από τα ιστορικά στοιχεία για την καταγωγή της δημοκρατίας η κ, Μακρή ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει ότι με ευθύνη του υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχουμε ''εφαρμογή χουντικών πρακτικών όπως  παρακολουθήσεις βουλευτών απόπειρες να αποσπασθεί η προσωπική τους ασφάλεια κλπ.''

Οφείλω να πω ότι  η αναφορά της κυρίας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ είναι σοβαρή και οφείλει όχι μόνο η ηγεσία του υπουργείου να δώσει απαντήσεις όπως έπραξε άμεσα στους ισχυρισμούς της Ν. Βαλαβάνη αλλά και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλή τον συντονιστή του κ. Τάσο Πολιτίδη  που στο βραχύ παρελθόν διανοήθηκε να ισχυριστεί ότι «η κ.Μακρή κρατά την σημαία μας» να της προσφέρει την αναγκαία κομματική βοήθεια και στήριξη ώστε η συγκεκριμένη να συνεχίσει να κρατά την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ!. 

Το σχόλιο της Ρ. Μακρή
Δεν έχουμε λέει λαϊκή δημοκρατία, αλλά δημοκρατία. Τι εννοεί ο ποιητής; Μάλλον ο αρθρογράφος του ΔΟΛ του Ψυχάρη; Ομολογεί οτι δεν έχουμε Δημοκρατία, αλλά Δικτατορία. Σ ευχαριστούμε άξιε αριστερέ για την αποκάλυψη. Έτσι εξηγείται και η εφαρμογή χουντικών τακτικών όπως παρακολούθηση Βουλευτών, απόπειρες να τους πάρουμε την ασφάλειά τους, το ξύλο σε όσους διαμαρτύρονται κλπ κλπ. Στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με την συνέχεια του απόκομματος που υπηρέτησες μπορεί να σε δούμε και είς ανώτερους θώκους. 
Πάμε να δούμε έναν ορισμό της Δημοκρατίας. 
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.
Η ετυμολογία της λέξεως βρίσκεται στα συνθετικά «δήμος» (το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα) και «κράτος» (δύναμη, εξουσία, κυριαρχία). Ο όρος επινοήθηκε κατά τον πέμπτο αιώνα π.Χ., στην κλασική Ελλάδα, και χρησιμοποιήθηκε κατ' αντιδιαστολή με τη μοναρχία, την αριστοκρατία και την ολιγαρχία. Σήμερα, στην καθομιλουμένη, χρησιμοποιείται συνήθως κατ' αντιδιαστολή με τον όρο δικτατορία. Η λέξη «κράτος» ήταν μία απροσδόκητα σκληρή λέξη. Στις λέξεις «μοναρχία» και «ολιγαρχία» το δεύτερο συνθετικό «άρχω» σημαίνει «κυβερνώ, οδηγώ, κυριαρχώ». Είναι πιθανό ο όρος «δημοκρατία» να επινοήθηκε από τους δυσφημιστές της που απέρριπταν την πιθανότητα μίας, ούτως ειπείν, «δημαρχίας». Οποιαδήποτε κι αν ήταν η αρχική απόχρωση, ο όρος υιοθετήθηκε από τους Αθηναίους δημοκρατικούς ώστε να δηλώνει «το πολίτευμα εκείνο στο οποίο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια της συνέλευσης των εχόντων πολιτικών δικαιώματα». Η λέξη παρουσιάζεται στον Ηρόδοτο, που έγραψε μερικά από τα πρωιμότερα σωζόμενα γραπτά, αλλά ίσως δεν χρησιμοποιήθηκε πριν το 440-430 π.Χ. Δεν είναι σίγουρο ότι η λέξη χρησιμοποιήθηκε από τη στιγμή της γέννησης της δημοκρατίας, αλλά από το 460 π.Χ. γνωρίζουμε την ύπαρξη του ονόματος «Δημοκράτης», που προφανώς δόθηκε από τους γονείς στο παιδί τους ως ένδειξη δημοκρατικής νομιμότητας.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Αυγούστου 2015 21:49