Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 13:01

ΕΙΝΑΙ Η ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ'' ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ;

altΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μπορούν να επιβιώσουν οι νέοι παίκτες στο πολιτικό παιχνίδι; Είναι ένα ερώτημα που στην περίπτωση της Ντόρας Μπακογιάννη θα το μάθουμε στο εγγύς μέλλον.
Η νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας, ειδικότερα μετά την μεταπολίτευση, δείχνει ότι στο σκληρό «πόκερ» του δικομματισμού δεν χωρούν νέοι παίκτες και μάλιστα με αξιώσεις. Ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ με την ΠΟ.ΛΑΝ άντεξε μόνο μια εκλογική αναμέτρηση ενώ ο υπαρχηγός της Ν.Δ. Δ. Αβραμόπουλος,  χάρηκε το κόμμα του μόνο μέσα από τις δημοσκοπήσεις. Και οι δυο στόχευαν στον κεντρώο χώρο εκεί όπου υπάρχει η μεγάλη δεξαμενή των μετακινούμενων ψηφοφόρων. Γρήγορο τέλος είχε και..
το πολιτικό εγχείρημα του Σ. Μάνου. Ο Α. Σαμαράς και ο Δ. Αβραμόπουλος έκαναν κόμματα στο ξεκίνημα  της πολιτικής τους διαδρομής.
Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει πίσω της μια ιστορία 25 χρόνων, έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στην πολιτική της διαδρομή και συγκαταλέγεται στην ελίτ του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Στις διεθνείς σχέσεις είναι εξωστρεφής με πολύ καλή δημόσια εικόνα στην Ευρώπη, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, αλλά και με εξαιρετικές σχέσεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.Την ίδια στιγμή ο Α. Σαμαράς είναι απόλυτα απομονωμένος στην Ρηγίλλης.

Στο εσωτερικό μέτωπο την διακρίνει η συνενετικότητα και αυτό φάνηκε με πληθωρικό τρόπο στην παρθενική της ομιλία ως αρχηγός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Έχει δυνατές ρίζες στα ΜΜΕ και έναν εξαιρετικό μηχανισμό που πλασάρει με έξυπνο τρόπο την δημόσια εικόνα της.Δεν χωρά αμφιβολία ότι ως πολιτικό-τηλεοπτικό ''προϊόν'' έχει ακόμη σημαντική αξία γεγονός που μπορεί να δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.

Παραμένει όμως ερωτηματικό ποια θα είναι η προβολή στην συνείδηση των πολιτών,  αυτού που η ίδια σε εξομολογητικο τόνο σημείωσε ενώπιον  5.000 συγκεντρωμένων πολιτικών της φίλων «τα πράγματα έχουν αλλάξει στην χώρα, αλλά έχω και εγώ αλλάξει ». Ας μη ξεχνάμε ότι η Ν. Μπακογιάννη ήταν στο πλήρωμα του σκάφους -με επιτελικό μάλιστα ρόλο- που οδήγησε τη χώρα στο «Τρίγωνο των Βερμούδων».

Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο εγγύς μέλλον. Η αλήθεια είναι οτι ένας νέος παίκτης στο πολιτικό τραπέζι έχει πάντα ενδιαφέρον και μάλιστα όταν πρόκειται για το πρόσωπο της Ν. Μπακογιάννη.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010 22:49