Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 06:16

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΕ - ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - ''ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ'' ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

Πολύ κουβέντα για το πανεπιστήμιο. Η αλήθεια είναι ότι ο φάκελος με την παραχώρηση δημόσιας γης - δηλαδή των 250 στρεμμάτων - στην κυριότητα του πανεπιστημίου, έχει κολλήσει στον γενικό γραμματέα αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κανελλόπουλο.
Δεν ξέρω για πόσο διάστημα θα βρίσκεται στο γραφείο του αλλά τα βάσανα δεν θα τελειώσουν με την υπογραφή του. Στην συνέχεια ο φάκελος θα πρέπει να εγκριθεί από τον αρμόδιο υπουργό Κ. Σκανδαλιδη και ακολούθως να πάει στην κυβερνητική επιτροπή η το υπουργικό συμβούλιο που θα ανάψει το πράσινο φως για την μεταβίβαση της δημόσιας έκτασης.
Από την άλλη η διοικούσα επιτροπή αδυνατεί να δώσει απαντήσεις ..

(πράσινο φως) στους επιστήμονες που συντάσσουν τις μελέτες των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης. Όπως φαίνεται, με τον Καλλικράτη στα πανεπιστήμια, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταλήξει ακόμη σένα συνολικό σχέδιο για το σύνολο των ιδρυμάτων της χώρας.

 
............................................................................................................
Στο τοπικό κομματικό ΠΑΣΟΚ, λόγω έλλειψης εσωτερικού διαλόγου;  οι "θαρραλέοι'' αποφάσισαν να εκφράσουν τις διαφωνίες τους δημόσια. Έτσι στην άποψη για το hospital trust που μελετά με κάθε λεπτομέρεια εδώ και καιρό ο Μ. Χρυσοχοϊδης ,και που στήριξε δημόσια από την πρώτη στιγμή ο Π. Κουκουλόπουλος ανέλαβε να απαντήσει ο δημοτικός  σύμβουλος Χ. Γελαδάρης φωνάζοντας ένα μεγάλο όχι. Με λίγα λόγια λέει ο Χ. Γελαδάρης ότι η Κοζάνη χρειάζεται ένα  Περιφερειακό πανεπιστημιακό  νοσοκομείο.
Κάτι αντίστοιχο, ψελλίζει μερίδα επωνύμων για την περιοχή της Εορδαίας όπου ανάμεσα τους είναι, νοσοκομειακοί γιατροί, αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες, όλοι τους «καβαλημένοι» στο θρόνο του Μποδοσάκειου. Και οι δυο πλευρές πριονίζουν αργά αλλά σταθερά το καλάμι στο όποιο στηρίζονται.
Γιατί,  τον πολίτη που θα προστρέξει για ώρα ανάγκης στο νοσοκομείο τον ενδιαφέρει άμεσα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του. Είναι αδιάφορο εάν θα βρει την υγειά του στην Πτολεμαϊδα η την Κοζάνη. Ας μην ξεχνούν ορισμένοι ότι σήμερα τρέχει στην Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα.
Περιμένω με ανυπομονησία  τις απόψεις τόσο του γραμματέα του τοπικού ΠΑΣΟΚ Ρ. Αλεξανδρή, ο οποίος τυγχάνει να είναι γιατρός όσο και του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ της ΝΔ Γ. Τοπαλίδη (εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος) που έχει υπηρετήσει το θεσμό της υγείας στην νευραλγική θέση της 3ης ΥΠΕ.
Γιατί αγαπητοί μου οι πολιτικές φιλοδοξίες  έχουν ανάγκη τις πρωτοβουλίες και οι τελευταίες είναι αναγκαίες στα νέα δεδομένα αλλά και στα δύσκολα προβλήματα.
......................................................................................................
Διαβάζω στη έγκριτη στήλη του Π. Πλιάτσου στο kozanimedia.gr ότι ο επόμενος Περιφερειάρχης Γ. Δακής είχε συνάντηση με τον απερχόμενο Γ. Κίρκο. Το ρεπορτάζ του  συναδέλφου αναφέρει ότι συζήτησαν για τα στελέχη της διαχειριστικής αρχής την ΕΔΕ και τις επονομαζόμενες πολιτικές διώξεις στην Περιφέρεια. Να σημειώσω ότι ο  Γ. Δακής διατύπωσε αυτήν την άποψη κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Ας μην ξεχνούν ορισμένοι ότι η υπόθεση της ΕΔΕ με τα έργα και τις ημέρες του Α. Λεούδη βρίσκεται στην δικαιοσύνη. Ο αρμόδιος εισαγγελέας κ. Κούτρας που χειρίζεται την υπόθεση, με  τις πράξεις παράληψης και τα αδικήματα που περιγράφονται στις δυο ΕΔΕ, έχει ζητήσει την σύνταξη πορισμάτων  από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και από το ΣΔΟΕ. Αυτά για την ώρα. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011 19:56