Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010 21:30

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η δουλειά του συνηγόρου είναι να υπερασπίζεται τον εντολέα του, με κάθε μέσο που του παρέχει το δίκαιο. Δουλειά των δημοσιογράφων είναι να «διαβάζουν» τις λεπτομέρειες πίσω από τις γραμμές του γεγονότος.
Οι ρόλοι είναι διακριτοί, σεβαστοί και απαραβίαστοι. Όμως καθήκον των δημοσιογράφων, δεν είναι να αναμεταδίδουν άκριτα τις γραμμές του συνηγόρου, στην προκειμένη περίπτωση του γεγονότος με το αγροτεμάχιο της Μαυροπηγής η τις απόψεις της ΔΕΗ.

Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την υπόθεση της Μαυροπηγής, γιατί θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση απαλλοτρίωσης. Εξάλλου εάν ήταν έτσι δεν θα είχε πάρει αυτήν την εξέλιξη. Μην ξεχνούν οι εμπλεκόμενες πλευρές ότι δεκάδες πληττόμενοι έχουν αποζημιωθεί από τις απαλλοτριώσεις προκειμένου να προχωρήσει η διάνοιξη του ορυχείου.

Επίσης, ως δημοσιογράφοι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι, στο όνομα του δικαίου, πολλές φορές – ακόμη καί στό ιστορικό παρελθόν - συγκρούονται συμφέροντα που στην βάση τους εδράζεται τι άλλο; Παρά μόνο τα χρήματα.
Καθήκον της δουλειάς μας είναι να φωτίζουμε όλες τις πλευρές του προβλήματος και αυτό δεν θα σταματήσουμε να το πράττουμε. Ακόμη και σε υποθέσεις που υπάρχει έστω και μια μικρή υπόνοια, ότι με ανεπίσημο τρόπο μπορεί να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.
Στό θέμα τής Μαυροπηγής υπήρξε παρέμβαση στο vetofm τού βουλευτή Κοζάνης τού ΠΑΣΟΚ Γ. Βλατή.

Το τελευταίο καιρό δημόσια πρόσωπα, όταν ενοχλούνται από τήν δημοσιογραφική έρευνα, διαρρέουν, αφήνουν να εννοηθεί η ανασύρουν από το συρτάρι, την απειλή των αγωγών η των μηνύσεων. Μάλιστα κάποιοι –όχι στην υπόθεση της Μαυροπηγής - έχουν καταλήξει σε ποσά, 500.000 € λένε ότι θα ζητήσουν ώς αποζημίωση.
Δέν μάς φοβίζουν ούτε μάς τρομοκρατούν.

Με σεβασμό στην προσωπικότητα καί τήν αξιοπρέπεια των εμπλεκομένων πλευρών θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο να μιλάμε για τις αθέατες πλευρές των γεγονότων ακόμη και εάν γινόμαστε ενοχλητικοί. Καταρχήν το οφείλουμε στους πολίτες που μας διαβάζουν, στην όποια αξιοπρέπεια έχει απομείνει στην δουλειά μας και βέβαια στην συνείδηση μας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 10:16