Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010 07:47

''ΑΡΠΑΖΟΥΝ'' ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

altΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διαβάζω το μνημόνιο στην ενότητα της Ενέργειας. «Η κυβέρνηση υιοθετεί ένα σχέδιο, είτε να απονείμει την διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων σ’ένα ανεξάρτητο φορέα, είτε να δώσει το ρόλο αυτό στο διαχειριστή του συστήματος».
 Εάν κατάλαβα καλά, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει από την ΔΕΗ την διαχείριση των υδάτων στα φράγματα της χώρας και να την δώσει σε ανεξάρτητο φορέα; η στο ΔΕΣΜΗΕ.

Να θυμίσω ότι τα φράγματα σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό της ΔΕΗ (2009) συμμετείχαν στο συνολικό ισοζύγιο της ενέργειας ..

με 10%, όταν ο λιγνίτης έχει συμμετοχή 61%, το πετρέλαιο με 13%, το φυσικό αέριο με 15,5% και οι ΑΠΕ με 0,5%.

Τα φράγματα - εάν διαβάσει κανείς τα απολογιστικά στοιχεία του 2009 που παρουσίασε η ΔΕΗ στην συνέλευση των μετόχων - θα δει ότι ευθύνονται κατά μεγάλο μέρος που η ΔΕΗ κατά την περσινή χρήση, παρουσίασε κέρδη στον ισολογισμό της.

Τα φράγματα σύμφωνα με τον διαχειριστή συστήματος είναι τα πρώτα που μπαίνουν στο δίκτυο, δίδοντας το πλεονέκτημα της τιμής στην ΔΕΗ εναντι των ανταγωνιστών της. Εάν απολέσει τα φράγματα θα χάσει αυτό το πλεονέκτημα.
Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί δωρεάν εκ μ3 νερού ημερησίως από τις τεχνικές λίμνες και τα φράγματα που έχει κατασκευάσει για τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας των ΑΗΣ της δυτικής Μακεδονίας. Εάν χάσει το προνόμιο της διαχείρισης θα υποχρεωθεί να πληρώνει σαν καταναλωτής τα εκ μ3 που χρησιμοποιεί καθημερινά. Δεν μας έχει πει κανείς, το γεγονός αυτό πόσο θα επηρεάσει την τελική τιμή ρεύματος στον καταναλωτή.

Τα νερά των φραγμάτων χρησιμοποιούνται τόσο για άρδευση όσος και για ύδρευση των περισσότερων παραγωγικών κάμπων της χώρας, πχ από το φράγμα Πολύφυτου αρδεύεται ο κάμπος της Βέροιας και της δυτικής Θεσσαλονίκης. Επίσης  υδρεύεται η πόλη της Θεσσαλονίκης.
Οι τιμές τόσο της ύδρευσης όσο και της άρδευσης είναι χαμηλές. Θα παραμείνουν και αύριο το ίδιο εάν η διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων της ΔΕΗ περάσει σε ανεξάρτητο φορέα;

Υπάρχει κάποιος  στην κυβέρνηση που μπορεί να μας περιγράψει το έργο μέχρι το τέλος;
Πρέπει να μάθουμε εγκαίρως όλα τα επεισόδια τουλάχιστον στην δυτική Μακεδονία;
Τι λένε και οι πέντε βουλευτές της περιοχής;
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Μαϊος 2011 20:16