Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 14:43

ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ - ΚΙ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΗ!

altΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Φαίνεται ότι ορισμένοι αυτοδιοικητικοί άρχοντες 40 ημέρες μετά τις εκλογές έχουν χάσει κάθε μέτρο. Αναφέρομαι στον νομάρχη Γρεβενών Δ. Κουπτσίδη και σε λίγες ημέρες νέο δήμαρχο του ομώνυμου δήμου, με αφορμή το ύφος και το περιεχόμενο της απάντησης του στο γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Γ. Κίρκο.
Ο τελευταίος με αφορμή την διαμάχη που έχει ξεσπάσει στα Γρεβενά για την μεταβίβαση μετόχων της ''ΑΝΓΡΕ'' και την κωλυσιεργία που παρατηρείται στο..

''αστρονομικό πάρκο του Ορλιακα'' εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του σημερινού νομάρχη χαρακτηρίζοντας τον ''τοπικιστή'' ότι τον ενδιαφέρει μόνο ''η πολιτική του επιβίωση'' τον λούζει με ευγενικό τρόπο και του επισημαίνει ότι είναι ''προσωπικά ανεπαρκής''. Μάλιστα ο Κίρκος με αναλυτικό τρόπο μιλά για κάθε θέμα ξεχωριστά καταλογίζοντας ευθύνες και ανεπάρκεια στον Νομάρχη.

Με λίγα λόγια τον καταχεριάζει κανονικά - που σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να απαντήσει αναλόγως η να κρυφτεί - ο νομάρχης Δ. Κουπτσίδης προτιμά τις μαντινάδες που μιλούν για τον ''αετό και τις θύελλες'' δηλαδή ''στρίβειν δια του αρραβώνος''. Είναι ελληνική πρωτοτυπία η καλύτερα για να ακριβολογούμε πολιτική κατάπτωση, να σου λέει κυβερνητικό στέλεχος της δημόσιας διοίκησης ότι είσαι ανεπαρκής και άλλα πολλά και συ να παριστάνεις ότι τραγουδάς.
 
Το γεγονός ότι προσφάτως έγιναν εκλογές δεν αναιρεί την πολιτική υποχρέωση του αυτοδιοικητικού άνδρα να τοποθετείται δημοσίως άλλα και να ελέγχεται για τα πεπραγμένα του.
Εξάλλου ο κάθε νομάρχης και κάθε δήμαρχος διαχειρίζεται τις τύχες του τόπου του και με τις επιλογές του τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων. Ουδείς πολιτικός μπορεί να εξαιρεθεί από την παραπάνω διαπίστωση, ούτε φυσικά και ο κύριος Νομάρχης.
..................................................................................................................................

Η δικαστική διαμάχη για το αγροτεμάχιο της Μαυροπηγής που απασχόλησε εσχάτως τα μέσα ενημέρωσης, έλαβε τέλος με την απόφαση 252/2010 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης όπου δικαιώνει την ΔΕΗ και αποζημιώνει τον ιδιοκτήτη Β. Μήτρου με τιμές σχεδόν ίδιες με την απαλλοτρίωση του 2007 επί του συνόλου του αγροκτήματος της Μαυροπηγής.
Ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου δια του δικηγόρου του Κ. Σπόνδη ζητούσε η αποζημίωση να γίνει όχι κατά στρέμμα όπως έγινε σε όλους τους υπόλοιπους, άλλα ανά δένδρο ενώ σε αγωγή του ζητά από την ΔΕΗ περίπου 2,3 εκ € για αποζημίωση. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς του ισχυρισμούς Σπονδη και αποφάσισε η απαλλοτρίωση να γίνει ταυτόχρονα με το μέτρο της αποβολή απο το αγρόκτημα.
Το δικαστήριο «διατάσσει την αποβολή των εγκατεστημένων στις απαλλοτριούμενες εκτάσεις προσώπων, ως και κάθε άλλου τρίτου έλκοντος δικαιώματα από αυτούς, με τον όρο της προηγούμενης κατάθεσης της αποζημίωσης που καθορίζεται με την παρούσα απόφαση» αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου. Έτσι δεν θα χρειασθει να γίνει νέο δικαστήριο για την αποβολή. Η ΔΕΗ με την κατάθεση των χρημάτων στον δικαιούχο θα θεωρειται ότι έχει πραγματοποιήσει  την απαλλοτρίωση.
Πρόκειται για απόφαση πιλότο που ίσως ανοίξει άλλους δρόμους στις επερχόμενες απαλλοτριώσεις. Στελέχη της ΔΕΗ επισημαίνουν ότι σε λίγες ημέρες θα μπορούν τα μηχανήματα του ορυχείου να εργαστούν απρόσκοπτα χωρίς το εμπόδιο του αγροτεμαχίου.
Το vetonews.gr από την αρχή μίλησε ανοικτά και χωρίς προκαταλήψεις για το θέμα και αποκάλυψε αθέατες πλευρές του προβλήματος. Δυσαρεστήσαμε αρκετούς γιατί αναδείξαμε αυτό που συζητά όλος ο κόσμος, για το χορό των 2 εκ € που στήθηκε γύρω από το αγροτεμάχιο -παραλίγο σταματώντας ακόμη και την λειτουργία του ορυχείου- ενώ όλοι οι υπόλοιποι πληττόμενοι αποζημιώθηκαν διαφορετικά.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011 19:52