Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 09:03

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΚΑΣΗ!! - ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΜΑΓΑΖΙΑ'' ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

paraskinioΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δεν πρόκειται για Μαρτιάτικο αστείο. Σε τούτο το τόπο περισσεύει, η επιπολαιότητα, ο λαϊκισμός, τα ανόητα πάθη και πολιτικός χουλιγκανισμός της 10ετιας του '80. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω την απόφαση του Γ. Παπαϊορδανίδη στο περιφερειακό συμβούλιο, να μην ψηφίσει τον επί 20 συναπτά έτη δήμαρχο Τσοτυλίου Μ. Γκάση ως συμπαραστάτη του πολίτη.

Τον Μ. Γκάση πρότεινε ο συνδυασμός της πλειοψηφίας του Γ. Δακή αλλά καταψηφίστηκε  από τον Γ. Παπαϊορδανίδη, ο οποίος πρότεινε τον πρόεδρο του ΚΕΚΠΑ Γ, Θεοφύλακτο.  Μάλιστα ο Γ. Παπαϊορδανίδης έχασε τόσο τοσο την ψυχραιμία του που κατηγόρησε τον Γ. Δακή για εκβιασμό λέγοντας ότι «θα απολογηθεί στο λαό γιατί πρότεινε τον Γκάση ως υποψήφιο και όχι κάποιον άλλον»!!

Φαίνεται ότι στο τοπικό ΠΑΣΟΚ τώρα ξύπνησαν και αποφάσισαν να κάνουν αντιπολίτευση στο πρόεδρο τους. Δεν κατάλαβαν ακόμη ότι το κόμμα τους ψήφισε για Δήμαρχο στην Αθήνα τον Καμίνη και στην Θεσσαλονίκη τον Μπουτάρη.  Και αυτοί στην Κοζάνη βυθισμένοι σε παλαιοκομματικές λογικές, ίντριγκες και προσωπικές εμπάθειες, δεν ψήφισαν τον επί 20 χρόνια Δήμαρχο Τσοτυλίου (που είναι και στο ΠΑΣΟΚ) γιατί βέβαια τον πρότεινε ο αντίπαλος Συνδυασμός.
Με αυτή του την επιλογή ο Γ. Παπαϊορδανίδης  δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο ότι:
- δεν τον ενδιαφέρει η αυτοδιοίκηση
- θα είναι εκεί μόνο για το κτίσιμο του πολιτικού του προφίλ
- και το  επόμενο βήμα του ειναι το κοινοβούλιο όποτε και εάν γίνουν  οι εκλογές.   

Τα σχολεία κλεινουν όταν η Δήμαρχος είναι στο Μπουφέ του υπουργείου;

Είμαστε η χώρα της ήσσονος προσπάθειας. Με λίγο κόπο τα θέλουμε όλα. Επίσης γίναμε η χώρα του όχι. Το τελευταίο καιρό με αφορμή τις δομικές αλλαγές που γίνονται σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου διαπιστώνω πολλά όχι, από δημάρχους,  περιφερειάρχες,  εκπαιδευτικούς στο σχολείο η πανεπιστημιακούς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κανένας από τους παραπάνω δεν θέλει να δυσαρεστήσει  ούτε τον διπλανό του. Επιθυμεί τα αυτονόητα, δηλαδή αυτά που συμβαίνουν σε όλο τον γνωστό κόσμο, όπως να μην υπάρχει η παραπαιδεία στο σχολείο, αλλά κάνεις δεν επιθυμεί να αξιολογείται τόσο ο ίδιος,  όσο το σχολείο, το πανεπιστήμιο και  το επιστημονικό έργο που παράγεται.  Δεν ομιλώ για το μνημόνιο γιατί οι περισσότερες αλλαγές που γίνονται στην χώρα δεν αφορούν την τρόικα, αλλά  τον τρόπο που μάθαμε να απλώνουμε το χέρι μας.

Διάβασα στο σχετικό δελτίο τύπου οτι, όταν η δήμαρχος Βοϊου Π. Ορφανίδου θα είναι στην Αθήνα σε μια συνάντηση των δημάρχων όλης της χώρας, με την πυραμίδα των πολιτικών στελεχών του υπουργείου ακόμη και με την Α. Διαμαντοπούλου,  τα σχολεία του δήμου Βοΐου θα παραμείνουν κλειστά. Πρόκειται για απόφαση πρόχειρη, φτιαγμένη  στο γόνατο του λαϊκισμού που εξυπηρετεί μόνο τις πολιτικές ισορροπίες που έχει ανάγκη η ίδια η δήμαρχος προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά στο Βόιο. Για να μην δυσαρεστήσει κανέναν από όσους την ψήφισαν, δηλαδή την  Νεάπολη το Τσοτύλι και άλλους οικισμούς του Βοΐου αποφασίζει να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα και να προτείνει το κλείσιμο των σχολείων ενώ εκείνη θα παρακολουθεί την ημερίδα στο υπουργείο παιδείας. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 09:42