Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 08:12

Φωτογραφικές...συμβούλων - Πάνω κάτω στον Ραγκούση - Το ΄΄αδίκημα'' της ενημέρωσης

paraskinioΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με αφορμή την ανάρτηση στο Editorial του Γ. Παναγόπουλου για τις «Ανιψιούλες που βαφτίζονται.... ειδικοί σύμβουλοι» για να παράξουν έργο στον πλευρό του δημάρχου και του περιφερειάρχη, έπεσε στα χέρια μου προκήρυξη που καταχωρήθηκε στον ημερήσιο τύπο της Κοζάνης  όπου η δήμαρχος Βοϊου Π. Ορφανίδου αναζητά έξι (6)-καλά καταλάβατε – έξι ειδικούς συμβούλους, για να στηρίξουν τόσο το έργο της όσο και των έξι αντιδημάρχων του δήμου Βοϊου.

Ο νεοσύστατος δήμος Βοϊου έχει πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 2001 περί τους 21.000 κατοίκους. Η κ. Ορφανίδου σύμφωνα με τον Καλλικράτη δικαιούται να έχει το πολύ έξι συμβούλους. Και ενώ σε λίγο, στους δημοτικούς υπαλλήλους του δήμου της μπορεί να τους περικοπεί ακόμη περισσότερο ο μισθός, η δήμαρχος εκτιμά ότι πρέπει να προσλάβει, έναν ειδικό σύμβουλο με ειδικότητα Γυμναστή, έναν σύμβουλο με ειδικότητα Τεχνολογίας Φωτοβολταϊκων και Διαχείρισης αποβλήτων (η φωτογραφία πάει σύννεφο, πρέπει να έχει πτυχίο αποκλειστικά Μηχανικών επιστήμης Υλικών). Επίσης θέλει έναν γεωπόνο, έναν δικηγόρο έναν οικονομολόγο και έναν Δημοτικών Έργων και Μελετών, με ειδικότητα παρακαλώ του Μηχανολόγου. Ο Πολιτικός μηχανικός η ο αρχιτέκτονας φαίνεται ότι δεν επαρκεί. Από τα λίγα που διάβασα στην προκήρυξη φαίνεται ότι γίνεται της ....«φωτογραφίας».

Δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση για να καταλάβει κάποιος, τι δουλειά θα κάνει ο Γυμναστής, ο ειδικός επί των φωτοβολταϊκών και τα άλλα παιδιά.. που θα έχουν να λαμβάνουν περί τα 2.100 € μικτές αποδοχές. Θα μου πείτε, είναι μόνο η Ορφανίδου που προσλαμβάνει ''φωτογραφικά'' τους δικούς της; Όχι βέβαια. Δεν υπάρχει δήμαρχος στην δυτική Μακεδονία η ακόμη και ο περιφερειάρχης που να μην έχει προσλάβει τους δικούς του «ειδικούς συνεργάτες » με φωτογραφικό τρόπο. Τουλάχιστον να μην προκαλούν και προπαντός την δύσκολη περίοδο που διανύουμε την νοημοσύνη των πολιτων και των άνεργων επιστημόνων με μεταπτυχιακούς και άλλους τίτλους που παρακαλάνε για μια "θέση" στον ήλιο.

...................................................................................

Μόλις γύρισαν οι Βελβετινοί με την ΜΚΟ από την Αθήνα και κόπασε ο απόηχος από την συνάντηση με τον Ραγκούση, ετοιμάζουν τα χαρτιά τους οι του δήμου Σερβίων – Βελβεντού, προκειμένου να συναντήσουν την Πέμπτη τον υπουργό Εσωτερικών. Τι θα ζητήσει ο Β. Κωσταντόπουλος; Φαντάζομαι βοήθεια, προκειμένου ο δήμος του να παραμείνει ισχυρός. Το γνωρίζουν όλοι και πολύ περισσότερο ο δήμαρχος ότι το Βελβεντό μπορεί να τους ανοίξει πόρτες να προσφέρει ένα ''δροσερό αεράκι φρεσκάδας'' στην μονότονη αυτοδιοικητική καθημερινότητα του δήμου.

Το θέμα όμως είναι, ότι οι Βελβεντινοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και τώρα που χαλάρωσαν για τα καλά από το σοκ των πρώτων ημερών, διακρίνω πολλά σχέδια και διάθεση για εκπλήξεις από την πλευρά τους. Επίσης εάν ενθυμούμε καλώς, ο ίδιος ο δήμαρχος με κάθε επισημότητα δήλωνε προεκλογικά –εκτός και εάν τότε δεν το πολυ πίστευε- ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας(του Βελβεντού). Ομως, θεωρώ οτι η ''συνέπεια λόγου και έργων'' - ως αξίωμα είναι  καταγεγραμμένο στο προεκλογικό δεκάλογο του δημάρχου - αναδυκνύει την ποιότητα του ανδρός και προδιαθέτει για τα μελλούμενα.

Έχω όμως μια απορία, εάν στην συνάντηση είναι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τι θα δηλώσουν ενώπιον του Ραγκούση για το θέμα.; Γιατί λίγο πολύ, το τι ειπώθηκε στην συνάντηση με τους Βελβεντινούς το γνωρίζουμε.

....................................................................................

Με αφορμή το εξοντωτικό πρόστιμο του ΕΣΡ στο vetofm, να ενημερώσω τους αναγνώστες ότι δεν είναι το μοναδικό μέσο που πληρώνει, γιατί διαπράττει το «αδίκημα» της ενημέρωσης. Δεκάδες επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα γνώρισαν  ανάλογες ποινές από το ΕΣΡ, έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες. Να επισημάνω επίσης ότι στο «αδίκημα» της ''ενημέρωσης η της ψυχαγωγίας'' έχουν υποπέσει και άλλα ρ/φ της περιοχής χωρίς όμως - και ορθώς- να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Αλλά το θέμα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι οι άλλοι που δεν ενοχλούν. Το πρόβλημα είναι το veto και ειδικότερα το vetonews.gr. Είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα απ'όπου ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις και ξετυλίχθηκε το κουβάρι, σε μια σειρά από υποθέσεις που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, υπηρεσιακοί παράγοντες και επιχειρηματίες, και που αυτή την ώρα όλες οι υποθέσεις εξετάζονται από την δικαιοσύνη.

Για λόγους που είναι κατανοητοί, η κατάργηση της ανώνυμης καταγγελίας θεωρείται αυτονόητη και έχει ζητηθεί ουκ ολίγες φορές από -την ΠΕΙΡΑΣ –την Ένωση που ανήκουν όλα τα περιφερειακά ραδιόφωνα της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011 10:00