Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 19:46

Τουρλιδακης στο vetonews: "δεν υπάρχει θέμα Εισαγγελικής παρέμβασης εναντίον των φοιτητών που κάνουν κατάληψη" - Συνεδριάζει σε λίγο η σύγκλητος του ιδρύματος

του Σπύρου Κουταβα

Το vetonews συνομίλησε με τον Πρύτανη του ιδρύματος Αντώνη Τουρλιδάκη ο οποίος δήλωσε ότι δεν υφίσταται θέμα Εισαγγελικής παρέμβασης στο θέμα της κατάληψης και ότι δεν υφίσταται θέμα από την εισαγγελέα οτι δήθεν

ετοιμάζει δικογραφία για τους φοιτητές που κάνουν κατάληψη. Όπως ανέφερε με δική του πρωτοβουλία  «ως όφειλα απέναντι στον νόμο, ενημέρωσα την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης ότι το κτίριο της Πρυτανείας τελεί υπό κατάληψη κα ότι εκεί στεγάζονται όλες οι διοικητικές και  οικονομικές υπηρεσίες του ιδρύματος καθώς και η διαχείριση των υπηρεσιών του Ειδικού λογαριασμού».

Μάλιστα σημείωσε ότι εξήγησα στην Εισαγγελέα ότι «δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο θέμα προς το παρόν και ότι το πρόβλημα θα διευθετηθεί το επόμενο διάστημα  με την συνεργασία όλων των πλευρών του ιδρύματος».

Στο ερώτημα εάν ζητήθηκαν ονόματα από την εισαγγελέα φοιτητών που κάνουν κατάληψη ο κ. Τουρλιδακης ήταν κατηγορηματικός δήλωσε ότι «δεν υπήρξε τέτοια συζήτηση, ούτε ετέθη τέτοιο θέμα από την Εισαγγελέα». Ενημερωτικά διευκρινίστηκε από νομικής πλευράς ότι με την κατάληψη  συντελείται το  αδίκημα  της παρακώλησης λειτουργίας υπηρεσιών του ιδρύματος και ότι εάν χρειαστεί στο μέλλον και ζητηθεί  από την Εισαγγελέα, οι αρχές του ιδρύματος θα πρέπει να  ενημερώσουν επισήμως ποια είναι τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων των φοιτητών.

Ο πρύτανης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι καν στις προθέσεις του να ζητήσει την βοήθεια των Εισαγγελικών η Αστυνομικών αρχών  για το πρόβλημα και ότι θα διευθετηθεί με σύνεση εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας και ότι στην συνέχεια ενημέρωσε τους φοιτητές για το τι ειπώθηκε στην συνομιλία με την Εισαγγελέα Κοζάνης.

Μάλιστα παρουσιάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια εξήγησε στους φοιτητές ότι τα πράγματα μπορεί κάπως να περιπλεχτούν στο άμεσο μέλλον εάν κάποιος τρίτος για δικούς του λόγους κάνει αναφορά στο εισαγγελέα ότι «παρεμποδίζεται στην δουλειά του» η κάποιος προμηθευτής επικαλεστεί οικονομικό κίνδυνο για την επιχείρησή του «από την μη διευθέτηση πληρωμών στο πρόσωπο του από το πανεπιστήμιο εξ αίτιας της κατάληψης».

Τέλος μέχρι στιγμής δεν προκύπτει από πουθενά θέμα εισαγγελικής εντολής η παρέμβασης στην κατάληψη δεν προκύπτει από πουθενά θέμα αστυνομικής παρέμβασης δεν προκύπτει από πουθενά θέμα δίωξης κάποιων φοιτητών που κάνουν  κατάληψη.

Ενημερωτικά να αναφέρουμε -γιατί κάποιοι εντός του πανεπιστημίου μπορεί να το υποτιμούν η να το ξεχνούν - ότι οι Σύλλογοι των φοιτητών με τα εκλεγμένα μέλη τους στα ΔΣ, συμμετέχουν στα όργανα του πανεπιστημίου κι αποτελούν επίσημα θεσμικά όργανα της πανεπιστημιακής κοινότητας. Έχουν δικαιώματα, όπως και υποχρεώσεις, αλλά και ευθύνες, εάν και όταν προκύψουν απέναντι στο νόμο

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 20:22