Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 12:08

Αποκατεστημένα εδάφη της Πτολεμαϊδας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της APIVITA Νίκος Κουτσιανάς - Διερεύνηση για καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Ο προεδρος της APIVITA Νικος Κουτσιανάς ανάμεσα στον πρ'ωην δήμαρχο Αμυνταιου Γιαννη Λιάση  και τον Γ. Αδαμίδη ΓΕΝΟΠ παρακολουθεί την εκδήλωση στο αμφιθέατρο της ΔΕΗ στην πτολεμαϊδα Ο προεδρος της APIVITA Νικος Κουτσιανάς ανάμεσα στον πρ'ωην δήμαρχο Αμυνταιου Γιαννη Λιάση και τον Γ. Αδαμίδη ΓΕΝΟΠ παρακολουθεί την εκδήλωση στο αμφιθέατρο της ΔΕΗ στην πτολεμαϊδα

Στην περιοχή της Πτολεμαΐδας βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Apivita της πιο σημαντικής ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών Νίκος Κουτσιανάς.

 Ο κ. Κουτσιανάς περιηγήθηκε στα εδάφη που η ΔΕΗ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της εξόρυξης και έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση τους, προκειμένου να διερευνήσει την δυνατότητα καλλιέργειας αρωματικών φυτών και άλλων δράσεων που σχετίζονται με την φαρμακευτική επιστήμη. Ο πρόεδρος της Αpivita βρέθηκε στην περιοχή μετά από πρόσκληση του Μανώλη Παναγιωτάκη προκειμένου να εξετάσουν όπως ανέφερε ο κ Παναγιωτάκης την πιθανότητα συνεργασίας στην ανάπτυξη της καλλιέργειας των Αρωματικών φυτών.

Στην συνέντευξη που έδωσε στο Εκθεσιακό κέντρο ο κ. Παναγιωτακης προανήγγειλε την παρουσία και την συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρία χωρίς όμως να την κατονομάζει, λέγοντας, «είμαστε σε επαφή με σημαντική ελληνική εταιρία που εξειδικεύεται στα αρωματικά φυτά προκειμένου να γίνει ο έλεγχος της καταλληλόλητας της εδαφών και να διαπιστωθούν τα περιθώρια συνεργασίας  για την ανάπτυξη της καλλιέργειας προς όφελος των καλλιεργητών της περιοχής».

 Το vetonews συνάντησε τον κ. Κουτσιανά μετά την περιήγηση του, ο οποίος δεν μας έκρυψε το ενδιαφέρον του για την περιοχή.  Σημείωσε ότι επισκέφθηκε εδάφη και περιοχές που έχουν αποκατασταθεί από την ΔΕΗ και συμπλήρωσε ότι προέχει η ενδελεχής έρευνα με αναλύσεις της ποιότητας των εδαφών προκειμένου να διαπιστωθεί τι είδους καλλιέργειες και ενδημικά φυτά θα μπορούσαν να αναπτυχθούν. Μίλησε για την συνεργασία Ισραηλινών και από το πανεπιστήμιο του νιού Τζέρσεϋ των ΗΠΑ που εξειδικεύονται σε τέτοιου είδους θέματα προκειμένου να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα.  

Ο κ. Κουτσιανάς παρακολούθησε μέρος της συζήτησης που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου του Λιγνιτικου κέντρου για την ίδρυση και λειτουργία Βιομηχανικού πάρκου στην Πτολεμαΐδα, ενώ κατά την περιήγηση του συναντήθηκε με ορισμένους από τους καλλιεργητές αρωματικών φυτών της περιοχής και με νέους επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης.  

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 12:22