Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 11:22

Σοβαρό πρόβλημα με τις βεβαιώσεις των σεμιναρίων Ειδικής Αγωγής του τμήματος Νηπιαγωγών του ΠΔΜ - Στον "αέρα" 300 και πλέον υποψήφιοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας

του Σπύρου Κουταβα

Στο μάτι της αρνητικής δημοσιότητας για άλλη μια φορά το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Χίλια διακόσια άτομα που παρακολούθησαν σεμινάρια Ειδικής Αγωγής

στα πλαίσια του προγράμματος Δια βίου Μάθησης του υπουργείου παιδείας από το 2008 στο Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του ΠΔΜ αντιμετωπίζουν  προβλήματα με τις βεβαιώσεις παρακολούθησης που τους έχουν χορηγηθεί. Τα τηλέφωνα εδώ και 10 ημέρες στην γραμματεία του τμήματος έχουν πάρει φωτιά από τις διαμαρτυρίες των πολιτών που παρακολούθησαν τα σεμινάρια, όπου σε πολλές περιπτώσεις πλήρωσαν έως και 2500 € δίδακτρα  γιατί όταν προσπάθησαν να ελέγξουν την αρτιότητα των βεβαιώσεων που τους έχουν χορηγηθεί, ενόψει του διαγωνισμού για τις προσλήψεις στο χώρο της Ειδικής αγωγής, το υπουργείο Παιδείας τους διεμήνυσε ότι οι βεβαιώσεις δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην μοριοδότηση υπηρεσίας, καθότι δεν είναι άρτιες ως προς τις αναγκαίες πληροφορίες που πρέπει να αναγράφονται.

Πιο συγκεκριμένα, οι βεβαιώσεις που έχουν στα χέρια τους όσοι παρακολούθησαν τα σεμινάρια Ειδικής αγωγής αναγράφουν ότι οι ενδιαφερόμενο παρακολούθησαν 400 ώρες ενώ σήμερα το υπουργείο ζητά ως προϋπόθεση να έχει παρακολουθήσει κάποιος επί επτά μήνες αντίστοιχα προγράμματα.

Τα άλλα πανεπιστήμια έλυσαν το πρόβλημα μέσω της άντλησης των ψηφιακών δεδομένων που διαθέτουν οι υπηρεσίες και ο οργανισμός Δια Βίου Μάθησης που έχει ιδρυθεί σε κάθε πανεπιστήμιο όπου έγινε αναγωγή των ωρών στους επτά μήνες που ζητά το υπουργείο με την διασταύρωση των κωδικών που συνοδεύουν τον κάθε υποψήφιο που τα παρακολούθησε.

Δυστυχώς στο πανεπιστήμιο  δυτικής Μακεδονίας με ευθύνη των προηγούμενων διορισμένων διοικήσεων αλλά και της παρούσας αιρετής Πρυτανικής αρχής, παρότι είχαν όλα τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια δεν προχώρησαν ποτέ στην λειτουργία του Οργανισμού δια Βίου Μάθησης, ο οποίος θα είχε στην διάθεση του όλα τα αρχεία με τις συμμετοχές,  με αποτέλεσμα σήμερα να ψάχνουν σερ κάθε δυνατή ψηφιακή πηγή για να αντλήσουν πληροφορίες και να εξυπηρετήσουν τους δικαιούχους. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν περί τις 300 περιπτώσεις πτυχιούχων όπου μέχρι αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να βρεθούν τα ονοματά τους, να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους ότι παρακολούθησαν και πόσες ώρες κάποιο απο τα σεμινάρια και στην συνέχεια να λάβουν το πιστοποιητικό που δικαιούνται για να το καταθέσουν στο διαγωνισμό για την Ειδική Αγωγή. 

Επιστημονική υπεύθυνη των σεμιναρίων ήταν η σημερινή αντιπρύτανης αρμόδια  φοιτητικών θεμάτων Αναστασία Αλευριάδου  της οποίας το όνομα είχε εμπλακεί στην υπόθεση που έπληξε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την εικόνα του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας και αφορούσε την πρόταση που έκανε στην Σύγκλητο και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία για δωρεάν φοίτηση σε μεταπτυχιακό που διεύθυνε η ίδια σε  δύο τέκνα πανεπιστημιακών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 12:05