Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 19:22

Η προκλητική δήλωση του συνδικαλιστή της ΔΕΗ και στελέχους της ΝΔ Αθ. Μάστορα

Στο μακρύ αλλά και βραχύ παρελθόν έχουμε αναφερθεί  με ονόματα και διευθύνσεις για τις πρακτικές ορισμένων συνδικαλιστών της ΔΕΗ,

τον ρόλο και τις ευθύνες τους όταν εμπόδιζαν κάθε μεταρρυθμιστικό μέτρο που θα βοηθούσε την επιχείρηση να εκσυγχρονιστεί.

Ένας από αυτούς, ο Γραμματέας του Σπάρτακου Αθανάσιος Μάστορας που είναι και κομματικό στέλεχος της ΝΔ, στο περιθώριο της συνάντησης στην ΠΕΔ για το θέμα τηςε απολιγνιτοποίησης  και αναφερόμενος στις συνέπειες των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων το 2018, δήλωσε με προκλητικό τρόπο ότι «τότε ο ίδιος θα ναι συνταξιούχος,  και θα λαμβάνει μια καλή σύνταξη». Ανακοίνωσε στους έκπληκτους δημοσιογράφους, για να το μάθουν στην συνέχεια οι Κοζανίτες και οι Πτολεμαϊδιώτες ακόμη και στην Φλώρινα, ότι ο ίδιος μπορεί να μην συνεχίσει να ζει στην Κοζάνη, και να επιλέξει να ζήσει σε έναν άλλο τόπο. «Γιατί αυτός ο τόπος» …έτσι όπως θα ‘χει καταντήσει …-το άφησε να εννοηθεί- «μπορεί να μη με καλύπτει» .

Ο συνδικαλιστής Αθανάσιος Μάστορας  το 2017 μαζί με την παρέα του υποδέχτηκε στα Κοίλα Κοζάνης τον τότε πρωθυπουργό κρατώντας φέρετρο της ΔΕΗ, ενώ το 2018 στο κτίριο της περιφέρειας με φωνές και συνθήματα και γιουχαϊσματα κρατώντας ο ίδιος την ντουντούκα του σωματείου του, τον υπουργό ΥΠΕΚΑ Σταθάκη γιατί πουλούσε  τις μονάδες της Μελίτης και της Μεγαλοπολης. Σήμερα που ο πρωθυπουργός λέει ότι 9 χρόνια από σήμερα  δεν υπάρχει ούτε μια λιγνιτική μονάδα στην περιοχή ακόμη και η υπό κατασκευή της Πτολεμαΐδας, ο ίδιος συνδικαλιστής και μέλος της ΝΔ λέει απλά «δεν μας άρεσε αυτή η απόφαση».

Τα θέματα της ΔΕΗ παρακολουθώ από το 1993, δεν θυμάμαι κανένα εκπρόσωπο των εργαζομένων να προσβάλλει με τέτοιο κυνικό τρόπο τους πολίτες, να προκαλεί τους αδύναμους και να περιφρονεί η να υποτιμά τους μη έχοντες άλλη επιλογή από την δική του δηλαδή να φύγει από τον κρανίου τόπο πού θα έχει γίνει η Κοζάνη κα να πάει να ζήσει άλλου με την καλή του την σύνταξη που θα λαμβάνει εν τω μεταξύ από την ΔΕΗ.

Ο κ. Μαστορας τα λέει αυτά σε μια κοινωνία που θα βιώσει την μείωση του πληθυσμού της κατά 35 %, τα λέει αυτά στους πολίτες που θα φτωχύνουν σε επίπεδα που δεν έχουν ακόμη διαισθανθεί, που θα δουν τα παιδιά τους να φεύγουν σε τριπλάσιους ρυθμούς από’ότι θα συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας.

Από το 2010 γράφαμε για την πορεία των πραγμάτων της ΔΕΗ στην περιοχή, λέγαμε και επαναλαμβάναμε ότι η περιοχή δεν πρέπει να ταυτίζεται, ούτε να στοιχίζεται με την ατζέντα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, εξηγούσαμε ότι είναι διαφορετικά τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και πολύ διαφορετικά τα συμφέροντα των συνδικαλιστών σε ότι αφορά το μέλλον της περιοχής. Κτυπούσαμε το καμπανάκι επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει η περιοχή σε συνεννόηση με την κυβέρνηση να επεξεργαστεί ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα ανασύνταξης της τοπικής οικονομίας για την μετά ΔΕΗ εποχή. Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό στοιχήθηκε στο «πεζοδρόμιο» της πολιτικής, εκεί που έκανε δοσοληψία τους ψήφους και τις συνειδήσεις, στοιχήθηκε  με τύπους σαν και τον συνδικαλιστή Μάστορα ο οποίος σήμερα μας δηλώνει κατάμουτρα ότι μετά καλά λεφτά της ΔΕΗ θα συνεχίσει την ζωή του σε άλλες πολιτείες γιατί η Κοζάνη έτσι που θα γίνει δεν θα του αρέσει και πολύ.

Η δήλωση του Αθανάσιου Μάστορα αυτούσια:

«Το μόνο που επηρεάζει τους δεητζήδες είναι η μείωση της έκπτωσης του ρεύματος όλα τα υποολ9οιπα αφορούν ντους υπολοιποου2ς τοπική κοινωνία όπως είπε ο κος υπουργος ουδείς υπάλληλος θα πάθει κάτι αντιθέτως θα συνεχίσουμε έως το τέλος της εργασιακής μας ζωής που δεν είναι μακριά είμαστε καλυμμένοι από την άποψη της εξαγγελίας του 2028 του πρωθυπουργού (δεν μας αρέσει ) αλλά αυτό παραμένει πρόβλημα τής κοινωνίας για το τι περιοχή θέλουμε. Εγώ  θα παραμείνω συνταξιούχος που θα παίρνω μια καλή σύνταξη και θα συνεχίσω την ζωή μου ίσως θα επιλέξω ένα άλλο τόπο γιατί μπορεί να μην με καλύπτει άλλο αυτός ο τόπος αυτό είναι το πρόβλημα το μεγάλο εάν το καταλάβουν είμαστε εδώ ως συνδικάτο να τους πούμε την εμπειρία ς γιατί είναι μεγάλη για το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό το κάβο».

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 19:32