Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 18:55

Με ποια κριτήρια η "συνεργαζόμενη" τριανδρία στο δήμο Κοζάνης αποφασίζει την συμμετοχή η την στήριξη σε εκδηλώσεις πολιτισμού;

Αύριο Δευτέρα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου

«Το πνεύμα της ουτοπίας και η γενιά του ξεριζωμού», του κ. Θεόδωρου Κωνσταντινίδη. Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τα Ποντιακά Σωματεία. Πριν από μερικές ημέρες πάλι ο Δήμος Κοζάνης διοργάνωσε και πλήρωσε εκδήλωση για τους «Αγίους του Πόντου» που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Μητρόπολη και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η παραπάνω εκδήλωση από το περιεχόμενο της και μόνο είναι σίγουρο οτι θα μπορούσε να αναλάβει αποκλειστικά η Μητρόπολη Σερβίων & Κοζάνης που έχει το θεσμικό προνόμιο να διαχειρίζεται τα λείψανα των Αγίων και ότι αφορά την μνήμη τους.

Πριν από τα Χριστούγεννα ο Κοζανίτης συγγραφέας κ. Μιχάλης Πιτένης παρουσίασε στην αίθουσα του Συνδέσμου Γραμμάτων και τεχνών το νέο του βιβλίο «Μετέωρη γυναίκα», εκδήλωση που την διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, ο Σύλλογος Σαμαριναίων Κοζάνης “Η Αγία Παρασκευή” και οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ.  Πρόκειται για το έβδομο βιβλίο του Συγγραφέα που με το έργο του τιμά την λογοτεχνία και τα Γράμματα γενικότερα στην περιοχή μας. Δεν διαθέτουμε πληθώρα συγγραφέων στο μέγεθος του κ Πιτένη στην περιοχή μας . 

Το ερώτημα που προκύπτει για το δήμο Κοζάνης, δηλαδή την τριανδρία Λάζαρος Μαλούτας Δήμαρχος , Κυριάκος Μιχαηλίδης και Ευάγγελος Σημανδράκος. επικεφαλής των συνεργαζόμενων  αυτοδιοικητικών παρατάξεων με τον δήμαρχο, είναι τα κριτήρια επιλογής που αποφασίζει ο Δήμος κάθε φορά να στηρίξει δηλαδή να βάλει την σφραγίδα του σε μια εκδήλωση, άρα να αναλάβει και το όποιο κόστος η δαπάνη  της.

Δηλαδή κύριε Δήμαρχε με ποιο κριτήριο ο Δήμος Κοζάνης επέλεξε να μην είναι διοργανωτής της παρουσίασης του βιβλίου του κ.Μιχάλη Πιτένη και αντίθετα να είναι διοργανωτής σε άλλες  εκδηλώσεις.

Σπύρος Κουταβάς

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 20:07