Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 09:53

Το παρασκήνιο της επίσκεψης του Κωστή Χατζηδάκη και Αδωνη Γεωργιάδη στην Κοζάνη. Τα ισχυρά μέτρα προστασίας της ΕΛΑΣ, οι εξαγγελίες για το ενεργειακό μέλλον της περιοχής

του Σπύρου Κουταβα

Μακριά από τα αστικά κέντρα, που εξαιτίας της δυσαρέσκειας των πολιτών μπορούν να δημιουργήσουν δυσάρεστες εκπλήξεις στην υπουργική αντιπροσωπία που θα παραμείνει στην Κοζάνη για 30 ώρες,

θα γίνουν οι δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της παρουσίας του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη του Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη του υφ Γεράσιμου Θωμά και του προέδρου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση.

Πιο συγκεκριμένα για την διοργάνωση της ανοικτής ημερίδας που θα γίνει το Σάββατο Φεβρουαρίου, δεν επιλέχθηκαν αμφιθέατρο όπως της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού η του Πανεπιστήμιου δυτικής Μακεδονίας, αλλά το ξενοδοχείο του Νεοδημοκράτη επιχειρηματία Ιάκωβου Παντελίδη, που λόγω της γεωγραφικής του θέσης μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην διοργάνωση συλλαλητηρίων με την αστυνομία να έχει εύκολο έργο αποκλείοντας την οδική πρόσβαση στους ανεπιθύμητους. Εκεί κανονίστηκε να γίνει και η κοπή πίτας της τοπικής ΝΔ Πτολεμαΐδας γιατί εκτός από τους δυσαρεστημένους κατοίκους και φορείς για την απόφαση της; Βίαιης απολιγνιτοποίησης, υπάρχουν και οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ στην περιοχή, που αποτελούν πονοκέφαλο και πηγή ανησυχίας για τον υπουργό και την αντιπροσωπεία του.

Να επισημάνουμε ότι ο προκάτοχος του κ. Χατζηδάκη Γιώργος Σταθάκης είχε έρθει δύο φορές στην περιοχή και μάλιστα επισκέφθηκε την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, όπου πραγματοποιήθηκε και έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για το θέμα της εποχής που ήταν το νέο ΕΣΕΚ και η πώληση του ΑΗΣ Μελίτης. Ο κ. Χατζηδάκης επιλέγει άλλη στρατηγική, δεν επιθυμεί να βρεθεί σε  δημόσιους χώρους όπου η προσέλευση και παρουσία των πολιτών είναι ελεύθερη και προτιμά τον ιδιωτικό χώρο ενός ξενοδοχείου.

Σε ότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα έχουν επιστρατευτεί αστυνομικές δυνάμεις από άλλους νομούς και μονάδες ΜΑΤ από την Θεσσαλονίκη για το διάστημα της παρουσίας της υπουργικής αντιπροσωπίας  στην ημερίδα.

Οι χθεσινές εξελίξεις στο δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαΐδας, οι απειλές που εκτοξεύτηκαν «να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» η στάση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ αλλά και διάφορων ομάδων πολιτών και εργαζομένων έχουν ανησυχήσει το επικοινωνιακό επιτελείο που ασχολείται με την επίσκεψη. Ξέρουν πολύ καλά ότι δέκα λεπτά επεισοδίων αρκούν για να αλλάξει η ατζέντα της επίσκεψης και να χαθεί το επικοινωνιακός αιφνιδιασμός της κυβέρνησης. Ας μην ξεχνάμε ότι τα μηνύματα της επίσκεψης Παναγιωτάκη το 2017 όπου συνοδευόταν από πληθώρα Αθηναίων δημοσιογράφων πέρασαν σε δεύτερη μοίρα από τα πλάνα του  δίλεπτου  επεισοδίου που έγινε στην είσοδο του αμφιθεάτρου που θα πραγματοποιούταν η εκδήλωση από μικρή ομάδα εργαζομένων της επιχείρησης.

Το πρόγραμμα

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, ο οποίος σημειωτέον επισκέπτεται για πρώτη φορά την περιοχή, θα βρεθεί στις 14.00 το μεσημέρι στο παρατηρητήριο του Νοτίου Πεδίου όπου θα ενημερωθεί από τον νέο διευθυντή ορυχείων για την εξόρυξη ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθεί το εργοτάξιο και τις εγκαταστάσεις της υπο κατασκευής νέας μονάδας της Πτολεμαΐδας. Στην συνέχεια το κλιμάκιο  θα ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους. Ο κ. Χατζηδάκης θα μεταβεί στην τελετή κοπή πίτας της τοπικής ΝΔ Πτολεμαΐδας στο ξενοδοχείο Παντελίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γεώργιος Στάσσης θα έχει κλειστή συνάντηση με συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και σωματείων του Ενεργειακού κέντρου στα γραφεία του ΑΗΣ Καρδιάς..

Το πρωί του Σαββάτου φέρεται ως πιθανόν ενδεχόμενο ο υπουργός Ενέργειας να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου στο Νυμφαίο θέλοντας με την επίσκεψη αυτή να δώσει έμφαση σε πολιτικές που είναι πιο φιλικές και αρμονικές με το περιβάλλον και την φυσική κληρονομία. Επίσης γίνεται έντονη συζήτηση για την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Βιομάζα που κατασκευάζεται από τον Δήμο Αμυνταίου για να τροφοδοτήσει την τηλεθέρμανση της περιοχής.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας  ο Κωστής Χατζηδάκης ο Άδωνις Γεωργιάδης ο Γεράσιμος Θωμάς και ο διοικητής της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης θα συμμετάσχουν στην ημερίδα για την απολιγνιτοποίησης της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ου vetonews o υπουργός φαίνεται ότι θα ανοίξει εν μέρει τα χαρτιά του για το τι ετοιμάζει η κυβέρνηση για το ενεργειακό μέλλον της περιοχής. Θα αναφερθούν σχέδια και επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι  όπως της μερικής παράτασης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων υπό κοινοπρακτικό καθεστώς με ενεργοβόρες βιομηχανίες προκειμένου οι μονάδες να εξαιρεθούν από την καταβολή προστίμων για εκπομπές CO2. Σε ότι αφορά την πράσινη ατζέντα είναι πιθανό να αναφερθούν σχέδια που είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με την Γερμανική πλευρά και μεγάλες εταιρίες στο χώρο της Ενέργειας για ανάπτυξη των ΑΠΕ και τεχνολογιών  αποθήκευσης ενέργειας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 11:31