Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 14:52

Ο Αδωνις και ο Τσιούμαρης

«O λιγνίτης καταστρέφει το περιβάλλον, καταστρέφει τις ζωές των παιδιών μας και των εγγονών μας» είπε  σε υψηλούς τόνους εντός της αιθούσης

που διεξαγόταν η ημερίδα γα την απολιγνιτοποίηση ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Την  ώρα που άκουγα τον αντιπρόεδρο, έψαχνα με το βλέμμα μου να βρω τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης  Γρηγόρη Τσιούμαρη, που ως δήμαρχος Πτολεμαϊδας έστελνε εξώδικα  και μοίραζε μηνύσεις σε Αθηναίους δημοσιογράφους που στις ανταποκρίσεις τους  μιλούσαν για "την μολυσμένη Πτολεμαίδα του λιγνίτη, την καρβουνόσκονη που είναι ακόμη και στα πεζοδρόμια και για τις αρρώστιες που θερίζουν τα μικρά παιδιά". Ο πρώην δήμαρχος  προσπαθούσε και ορθώς να αντιδράσει στην μαύρη και συκοφαντική εικόνα ορισμένων δυστυχώς ΜΜΕ. 

Αν και καθόταν στις πρώτες σειρές των επισήμων  δυστυχώς δεν μπόρεσα να τον εντοπίσω για να δω πως αντέδρασε ακούγοντας τον υπουργό της κυβέρνησης να αναφέρεται με αυτόν τον τρόπο, υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων ημών που ζούμε  έδώ, έχουμε οικογένειες, και έχοντας συναίσθηση του τόπου  αγωνιστήκαμε για ενα καλύτερο περιβάλλον και συνθήκες ζωής στην περιοχή μας.

Βέβαια τα παραπάνω που ανέφερε ο υπουργός  δεν αφορούν λόγω ιστορίας τον έμπειρο και σεμνό αυτοδιοικητικό  Γρηγόρη Τσιούμαρη αλλά αφορούν πρωτίστως και πολλούς θεσμικούς της περιοχής μας, με μηδενική  προϋπηρεσία στην αυτοδιοίκηση που τους βλέπω να τρέχουν τα "σάλια" τους όταν συναντιούνται με θεσμικό της Αθήνας.

Προξένησε αλγεινή εντύπωση οτι δεν αισθάνθηκε προσβολή ούτε ένας απο τους παρευρισκόμενους και να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας  απο την αίθουσα η να απαντήσει στον υπουργό. 

Αυτούς έχουμε.

Σπύρος Κουταβάς

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 15:35