Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 20:38

"Μάχη" εντυπώσεων Κασαπίδη μετά το "τσαλάκωμα" με τους πρόσφυγες της Αιανής

του Σπύρου Κουταβά

Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για το περιεχόμενο της απόφασης του Περιφερειάρχη. Για να καθαιρέσει ο πολιτικός προϊστάμενος  διευθυντικό στέλεχος της Περιφέρειας

πρέπει να έχουν υπάρξει σοβαρά υπηρεσιακά παραπτώματα τα οποία θα πρέπει να ερευνώνται και να  καταλογίζονται  μέσω ΕΔΕ. Ο νομοθέτης έχει προβλέψει διατάξεις στο Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για να προστατεύονται οι υπάλληλοι από τις όποιες αυθαιρεσίες της διοίκησης.  Δεν μπορεί τιμωρεί ο εκάστοτε Κασαπίδης κάποιον υπάλληλο αλλά το υπηρεσιακό συμβούλιο και η δικαιπσύνη. Δεν χρειάζεται να διαθέτει κάποιος μεγάλη δημοσιοϋπαλληλική εμπειρία για να καταλάβει ότι στην περίπτωση Κασαπίδη – Γκοβεδάρου δεν υπάρχουν υπηρεσιακά παραπτώματα  για να καταλογίσει κάποιος πέρα από ηθικής τάξεως ζητήματα καθότι το ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες ανήκει στην σύζυγο του τελευταίου η οποία δεν είναι κάποιος «αχυράνθρωπος» όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά μια  γνωστή επιχειρηματίας, εργολήπτης δημοσίων έργων  που εκτός από το ξενοδοχείο διαχειρίζεται ως ιδιοκτήτης και πολλά επαγγελματικά ακίνητα εντός της πόλεως.

Οι αποφάσεις της διοίκησης κρίνονται ως προς την νομιμότητα τους από την Αποκεντρωμένη διοίκηση και φυσικά από τα δικαστήρια. Να θυμίσω ότι το 2012 ο Γ. Δακής "ανέκρουσε πρύμνα"  όταν διευθυντικό στέλεχος προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη για αδικαιολόγητη μετακίνηση από το διευθυντικό πόσο (και όχι για κάποια καθαίρεση) και φυσικά δικαιώθηκε. Ο κ. Δακής συμμορφώθηκε στις αποφάσεις της διοίκησης.

Ελπίζω να μην ξαναζήσουμε το ίδιο σήριαλ

Το άλλο σενάριο είναι η παύση του στελέχους απο την θέση ευθύνης υπο μια μόνο προϋπόθεση. Εαν ο υπάλληλός κατέλαβε την συγκεκριμένη θέση αυξημένης ευθυνης   με μια απλή απόφαση τοποθέτησης, χωρίς να έχει μεσολαβήσει απόφαση των υπηρεσιακών συμβουλίων. Ο κ. Γκοβεδάρος τοποθετήθηκε  ως διευθυντής επι θητείας του Γιώργο Δακή ενω στην συνέχεια διατήρησε την θέση και στην θητεία Καρυπίδη.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 21:02