Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011 09:00

Σύννεφα πάνω απο την γέφυρα - Θα σπάσουν αυγά; Ο Δακής ψήφισε αποχέτευση στο Μαυροδένδρι

paraskiniokoutavas@otenet.gr

Σύννεφα πάνω απο το ποτάμι

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν ανάμεσα στους συνήθης υπόπτους δηλαδή τον αντιδήμαρχο Ν. Λαζαριώτη και την κοινωνία πολτών του Βελβεντού. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα του πρ. αντιδημάρχου Βελβεντού κ. Κουρλέτη θεωρώ αυτονόητο ..

ότι πρέπει να υπάρξουν. Για την ουσία της υπόθεσης και όχι για τον όποιο ''κακό'' υδραυλικό της περιοχής...

 

Δέν θέλουν να σπάσουν αυγά
Η παρέμβαση του υφυπουργού Π. Κουκουλόπουλου για το θέμα που προέκυψε με τα νοσοκομεία της περιοχής τι λέει; Τα αυτονόητα, ότι δεν έχει σημασία που θα είναι η διοίκηση αλλά τι θα γίνει με την υγεία. Επίσης ο κ. Κουκουλόπουλος επισημαίνει ότι «πριν από μερικούς μήνες συναντήθηκα, με την ιδιότητα του βουλευτή, με τους ανθρώπους που στελεχώνουν τα δύο Νοσοκομεία και εκείνο που ζήτησα εγώ προσωπικά είναι να συνεργαστούν για να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη και ενιαία πρόταση η οποία θα αναβαθμίζει τον τομέα υγείας στην περιοχή μας». Το ερώτημα προς τους γιατρούς των δύο νοσοκομειακών μονάδων είναι εάν υπήρξε κάποια πρόταση από την πλευρά τους η έχουν μείνει στο γνωστό, «να γίνουν προσλήψεις όσες και οι κενές οργανικές θέσεις». Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ έβλεπαν και το φωνάζαμε ότι έρχεται η στιγμή της κρίσεως – αυτοί (νοσοκομειακοί, ιατρικος σύλλογος) - δεν διατύπωσαν μια ρεαλιστική πρόταση.

Αποχέτευση η μετεγκατάσταση;

Ο Γ. Δακής ανακοίνωσε ότι ενέταξε στο ΕΣΠΑ το έργο της αποχέτευσης και του αγωγού του διαμερίσματος Μαυροδενδρίου του δήμου Κοζάνης με προϋπολογισμό 3,35 εκ €. Τα χρήματα είναι αρκετά και το έργο αναμένεται να τρέξει το επόμενο διάστημα. Ενθυμούμε τον πρώην δήμαρχο Κ. Μιχαηλίδη προερχόμενο από το Μαυροδένδρι να χρηματοδοτεί μελέτες που κόστισαν περί τα 50.000 € όπου τεκμηρίωναν ότι, ''η ζωή στο Μαυροδένδρι θα είναι «αφόρητη» μετά την αποχώρηση της Ποντοκώμης. Άρα υπάρχει θέμα βιωσιμότητας του οικισμού και το ενδεχόμενο εξέτασης της μετεγκατάστασης είναι μοιραίο''. Το έργο που ενέταξε στο ΕΣΠΑ ο κ. Δακής φαντάζομαι ότι λαμβάνει υπ'όψιν όχι μόνο την βιωσιμότητα του οικισμού αλλά και την επέκτασή του. Ως εκ τούτου τα παραπάνω σενάρια και οι επιθυμίες του σημερινού προέδρου της ΑΝΚΟ Κ. Μιχαηλίδη θα θεωρούνται φαντάζομαι παρελθόν, όχι όμως και τα 50,000 € που «παντελόνιασαν» οι μελετητές.

Θυμίζω την υπόθεση  της αναμόρφωσης του σιδηροδρομικού δικτύου και φυσικά την ιστορία του αγωγού της τηλεθέρμανσης απο τον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑς στην Πτολεμαϊδα. Τόσο ο αγωγός όσο και η γραμμή του τραίνου θα ξηλωθούν, γιατί βρίσκονται εντός της επέκτασης του ορυχείου της περιοχής. Τα δύο έργα κόστισαν περί τα 30 εκ € και θα πεταχτούν στο δρόμο, γιατί κάποιοι της τοπικής πολιτικής δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 22:14