Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 21:42

O Κασαπίδης, ο Μουσουρούλης και η ενημέρωση των πολιτών

Ένα γεγονός που δεν μας εξέπληξε από την Περιφερειακή αρχή Κασαπίδη το καταθέτουμε για να γνωρίζουν οι πολίτες.

Ο περιφερειάρχης ήταν στο πάνελ με τον Συντονιστή του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης κατά την σημερινή ενημέρωση του τελευταίου στους περιφερειακούς συμβούλους της συμπολίτευσης, όταν ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του ότι βρισκόταν στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Περιφέρειας και παρακολουθεί την διαδικασία ο γράφων. Πράγματι βρέθηκα στην αίθουσα περίπου 20 λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας και μάλιστα χαιρέτησα  συνάδελφο από άλλο ΜΜΕ που βρισκόταν εκεί από νωρίς. Ο Κ. Κασίδης διέκοψε τον κ. Μουσουρούλη και ανέφερε ότι υπάρχουν στην αίθουσα δημοσιογράφοι και ίσως αυτό να δημιουργούσε πρόβλημα σε άλλα ΜΜΕ που δεν ήταν παρόντα. Ο γράφων έλαβε το λόγο και ανάφερε στον κ Μουσουρούλη ότι θα εξέλθει από την αίθουσα όπου γινόταν η ενημέρωση για το σχέδιο της δίκαιης Μετάβασης μόνο εάν  το ζητούσε ο ίδιος. Ο κ. Μουσουρούλης προς τιμήν του δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και συνεχίστηκε η διαδικασία. Μάλιστα ανταλλάξαμε και λίγες κουβέντες μετά το πέρας της επίσης ενδιαφέρουσας διαδικασίας που επαναλήφθηκε με τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, οι δημοσιογράφοι εάν το επιθυμούν θα πρέπει να παρευρίσκονται σε όλες τις δημόσιες ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιούν κυβερνητικοί παράγοντες υπουργοί κλπ. με περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους όταν έρχονται στην περιοχή μας.  Ότι είναι να ειπωθεί μακριά από δημοσιογράφους έχει ειπωθεί στα υπουργικά γραφεία. Όταν έρχονται στην περιοχή οι κυβερνητικοί παράγοντες θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η παρουσία τους συνδέεται με την ενημέρωση του κόσμου. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι  παρόντες για να ενημερώνουν στην συνέχεια τους πολίτες πχ τι ρωτούν η τι λένε οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που ψήφισαν στους υπουργούς η κυβερνητικούς παράγοντες για το θέμα της απολιγνιτοποίησης Και η ενημέρωση του κόσμου δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ενεργή παρουσία των δημοσιογράφων, χωρίς διαχωρισμούς προκαταλήψεις και προτιμήσεις. Εξάλλου αυτός είναι και ο ρόλος του τύπου.  

Μια περιοχή θα αλλάξει βιαίως οικονομική ταυτότητα, οι κάτοικοί της θα βρεθούν στο φάσμα της ανεργίας και της οικονομικής καταστροφής,  κάποιοι από τους κατοίκους της ήδη φεύγουν για άλλες περιοχές προς αναζήτηση εργασίας και στην περιφέρεια προκειμένου να κοιμούνται ήσυχοι δεν θέλουν να ακούγονται ούτε οι ελάχιστες δημοσιογραφικές φωνές που θα μπορούσαν να ενημερώσουν η προειδοποιήσουν τους πολίτες για αυτό που ετοιμάζεται.

vetonews.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 21:46