Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 10:49

Πανεπιστήμιο και επικοινωνιακή "φλυαρία"

Με αφορμή δελτίο τύπου που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Από-λιγνιτοποίηση και νέες ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης στην Δυτική Μακεδονία» όπου αναφέρεται στην  συνάντηση του

αντιπροέδρου του ερευνητικού κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ και επίκουρου καθηγητή του ΠΔΜ Δημήτρη Στημονιάρη με την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλεξάνδρα Σδούκου, θα  κάνουμε τις παρακάτω επισημανσεις.

Καταρχήν είναι ασυνήθιστο ως φαινόμενο, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, μέλη η στελέχη ερευνητικών κέντρων, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου για τον εικονιζόμενο καθηγητή, να φωτογραφίζονται γενικώς και αορίστως με κυβερνητικούς αξιωματούχους και με την φωτογραφία  ως προωθητικό υλικό να ενημερώσουν δήθεν την κοινή γνώμη ότι «διερευνούν τους τρόπους όπου το ερευνητικό κέντρο θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην απανθρακοποίηση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση».

Εάν το δελτίο τύπου δεν είχε αποτυπωμένο το λογότυπο του ΠΔΜ θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι πρόκειται για κάποιο δήμαρχο, εκπρόσωπο τοπικού φορέα που ενδιαφέρεται για κάποιο κομμάτι της οικονομικής πίτας που θα μοιράσει έτσι η αλλιώς η κυβέρνηση μετά το 2023.

Η ανακοίνωση του ΠΔΜ είναι κενή περιεχομένου περιέχει 270 λέξεις που δεν έχουν καμία ουσιαστική πληροφορία για το προκείμενο που αντιμετωπίζει η περιοχή και για το οποίο γνωρίζουμε από την πρώτη στιγμή τόσο από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης όσο και από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Πρύτανη και των αντιπρυτάνεων ότι το τοπικό πανεπιστήμιο θα πρωταγωνιστήσει σε αυτήν την διαδικασία. Από την ανακοίνωση δεν μάθαμε τι προτάσεις έκανε το ερευνητικό κέντρο και επι των προτάσεων τι απάντησε η αξιωματούχος η ακόμη εαν πρότεινε κάτι η αξιωματούχος  που βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης.

 Οι απαιτήσεις της κοινωνίας και όσων ημών παρακολουθούμε τα της Απολιγνιτοποίησης από την επιστημονική κοινότητα του ΠΔΜ είναι αυξημένες και δεν ικανοποιούνται σε φωτογραφικά ενσταντανέ και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που συνηθίζονται  λόγω  της πολιτικής παιδείας και ελλείψεως επιστημονικού υποβάθρου στους χώρους της πολιτικής.

Αλλοίμονο, εάν η κουλτούρα  της επικοινωνιακής φλυαρίας που μαστίζει τον δημόσιο πολιτικό βίο υιοθετηθεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Από το πανεπιστήμιο και τους επιστήμονες που το υπηρετούν,  περιμένουμε περισσότερα.

Σπύρος Κουταβάς

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 11:12