Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 10:07

Ατυχής η δήλωση του Γιώργου Κασαπίδη εν μέσω πανδημίας για "θαυματουργή εικόνα που σώζει πολίτες απο λιμό"

του Σπύρου Κουταβα

O περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης εν μέσω ισχυρού κύματος πανδημίας στην Περιφέρεια αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα,

με την περιφέρεια την οποία διοικεί να βρίσκεται στις περιοχές με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με την πολιτεία την κοινωνία και την επιστήμη αντιμέτωπη με τον ανορθολογισμό, την συνωμοσιολογία, την άρνηση παραδοχής ύπαρξης του ιού, αντιμέτωπη με τους φανατικούς ορθόδοξους χριστιανούς και ιερωμένους που αρνούνται ενώπιον του ποιμνίου τους τα αυστηρά πρωτόκολλα και μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία επί απειλής αυστηρών χρηματικών ποινών και προστίμων, αποφασίζει αυτήν την χρονική στιγμή να αναρτήσει στον λογαριασμό του στο fb με αφορμή την γιορτή των Αγίων Αναργύρων, ένα σχόλιο που δημιουργεί σύγχυση και δίνει λάθος μηνύματα στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας στους θρησκευόμενους (χριστιανούς) στην περιφέρεια μας.

Σημειώνει ο κ. Κασαπίδης ότι «Η θαυματουργή εικόνα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, που τιμά τη μνήμη τους σήμερα η Εκκλησία μας, έσωσε σύμφωνα με την παράδοση τους κατοίκους του Κριμηνίου από επιδημία που ξέσπασε τον περασμένο αιώνα. Η αρρώστια σταμάτησε όταν μετέφεραν την εικόνα των Αγίων Αναργύρων από ομώνυμο ξωκκλήσι του χωριού και τη λιτάνευσαν με πίστη στο χωριό. Κατόπιν την τοποθέτησαν στον περικαλλή κεντρικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα!».

Η εκκλησιαστική παράδοση είναι γεμάτη από τέτοιες αναφορές, από δήθεν θαυματουργές εικόνες που έσωσαν την Κοζάνη από το λιμό, από αγίους που περπατάνε στο περιβόλι της Παναγίας και στα ξωκκλήσια των βουνών,  που εννοείται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και τα γεγονότα  πάρα μόνο με την ψυχική κατάσταση του ανθρώπου που τα εμπνεύστηκε και έγιναν αφηγηματικές ιστορίες  κι όσων δέχονται ότι όλα αυτά είναι πραγματικά γεγονότα.

Η χρονική στιγμή για να εκδηλώσει ο κ Περιφερειάρχης το πόσο καλός χριστιανός είναι  δημιουργεί εντελώς λανθασμένα πρότυπα. Ας μην μπερδεύουμε ρόλους και ιδιότητες. Ας αφήσουμε τους καθ’ύλην αρμόδιους τους ιερωμένους να μιλάνε για αυτά και οι πολιτικοί για τα όσα εκ του θεσμικού τους  ρόλου έχουν αναλάβει ως ευθύνη απέναντι στους πολίτες.

Την επόμενη φορά μάλλον δεν θα σηκώσει με ευκολία το δάκτυλο ο κ. Κασαπίδης προς τους πολίτες, για να πει ότι για την υπερμετάδοση του ιού στις περιοχές της Κοζάνης και Καστοριάς, φταίνε κάποιοι με την ανεύθυνη συμπεριφορά τους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 10:33