Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 08:03

Το Αστρονομικό πάρκο στον 'Ορλιακα και η κατάθλιψη των καταλήψεων

paraskinio

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Τις επόμενες ημέρες στα Γρεβενά θα λάβει χώρα μια σημαντική εκδήλωση. Ο δήμος Γρεβενών υπό τον δήμαρχο Δ. Κουπτσίδη και το ΑΠΘ υπό τον καθηγητή και πρύτανη Γ. Μυλόπουλο θα υπογράψουν την συμφωνία για την δημιουργία του αστρονομικού πάρκου στον 'Ορλιακα Γρεβενών. Πρόκειται για ιδέα, για όνειρο ζωής του Θ. Οικονόμου ενός επιστήμονα που εργάζεται στην ΝΑΣΑ και το πανεπιστήμιο του Σικάγο.

  Ο ίδιος ήταν επικεφαλής σε ερευνητικές αποστολές των δύο οχημάτων που ακόμη εξερευνούν και στέλνουν στοιχεία από τον Άρη.

Ο Θ. Οικονόμου κατάγεται από τον Ζιάκα Γρεβενών έζησε όλη την φρίκη της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου. Είναι από τους πιο αναγνωρισμένους επιστήμονες στο κόσμο της διαστημικής επιστήμης και συμμετείχε στην επιτροπή σοφών που είχε συστήσει η πρώην υπουργός παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου μαζί με άλλους 20 Έλληνες που διαπρέπουν στα κορυφαία ερευνητικά Ινστιτούτα και πανεπιστήμια του κόσμου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θυμάμαι, όταν τον συνάντησα στο χωριό του μου μιλούσε με πολύ μεγάλη απογοήτευση για τα ελληνικά πανεπιστήμια για την κατάσταση και την εικόνα που παρουσιάζουν στο εξωτερικό και φυσικά εξέφρασε την πικρία του για τις επικρίσεις και τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι συνάδελφοί του από το ελληνικό καθηγητικό κατεστημένο γιατί ανέφεραν τα αυτονόητα σε σημείωμα που είδε τότε το φώς της δημοσιότητας. Βέβαια πολλά από αυτά που έγραφαν τότε στις προτάσεις τους εμπεριέχονται σήμερα στο νέο νόμο που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στην βουλή.

Θα μου πείτε, τι τα θυμάμαι και τα αναφέρω όλα τούτα; Δεν γνωρίζω εάν στην μεθαυριανή εκδήλωση θα είναι παρών ο Θ. Οικονόμου, όμως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εάν είναι, το ενσταντανέ ανάμεσα στον ίδιο και τον πρύτανη του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλο ο οποίος πρόσφερε γη και ύδωρ στις φοιτητικές παρατάξεις προκειμένου να ξεκινήσουν τις καταλήψεις στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο των Βαλκανίων. Καταλήψεις που έχουν την υποστήριξη αρκετών πρυτανικών αρχών των πανεπιστημίων της χώρας. Οι πρυτάνεις και διάφοροι ''συγκλητικοί'' που εκλέχτηκαν με την βοήθεια των παρατάξεων της ΔΑΠ της ΠΑΣΠ, τώρα κρύβονται η καλύτερα στοιχίζονται πίσω από τους ψηφοφόρους τους και περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα της «σύγκρουσης». Αλήθεια λέτε ο Γ. Μυλόπουλος να ζητήσει την συμπαράσταση του διακεκριμένου Έλληνα επιστήμονα στον αγώνα που κάνει ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοι του;

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 11:20