Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 09:37

Με αγωγή ζητούν 762.000 € απο το vetonews και τον δημοσιογράφο Σπύρο Κουταβά

paraskinioΗ εταιρία Media cast διαφημιστική των Αφων Χατζηνικολάου με αγωγή που κοινοποίησε χθες με δικαστικό κλητήρα, ζητά από την εταιρία που διαχειρίζεται τον ραδιοφωνικό σταθμό veto 91fm και την ιστοσελίδα το vetonews.gr αλλά και από τον δημοσιογράφο Σπύρο Κουταβά το ποσό των 762.000 € ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. Μάλιστα ζητά ..

την προσωπική κράτηση του δημοσιογράφου για διάστημα ενός έτους. Στην αγωγή τους ισχυρίζονται ότι ψευδώς αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του Vetonews ότι διαχειρίστηκαν το ποσό των 762.000 € μέσω συμβάσεων της περιφέρειας και λένε ότι έλαβαν μόνο 60.000 €. Αναφέρουν ότι δεν πάνε καλά οι δουλειές τους κι ενώ ήταν οι καλύτεροι στην αγορά σήμερα είναι σε τραγική κατάσταση δεν τους δίδει κάνεις φυσικό αντικείμενο να δουλέψουν και τελοσπάντων για όλα τα "δεινά τους'', φταίει ο δημοσιογράφος Σ. Κουταβάς για τα «ψευδή» στοιχεία που μετέδωσε. Μάλιστα δηλώνουν ότι η ζημιά που έχουν υποστεί είναι πολλαπλάσια των 762.000 € που ζητούν ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. Επίσης αναφέρουν ότι θα κάνουν και δεύτερη αγωγή για το δημοσίευμα πάλι του Vetonews για τα δεκαπενταχίλιαρα του τοπικού πόρου αφού και εδώ όπως σημειώνουν έχουν επίσης υποστεί ηθική βλάβη.

Το όνομα της συγκεκριμένης εταιρίας αναφέρθηκε αρχικά από το vetonews και στην συνέχεια από τoν πρώην γενικό γραμματέα της περιφέρειας Γ. Κίρκο όταν ανακοίνωσε τα πορίσματα και τα συμπεράσματα των ΕΔΕ που έγιναν στην περιφέρεια για την διαχείριση των χρημάτων του προγράμματος Τεχνικής στήριξης και των χρημάτων του τοπικού πόρου. Επίσης από πολλές εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites πανελλήνιας εμβελειας που είχαν αναλυτικά ρεπορτάζ για την συνέντευξη Κίρκου και τα αποτελέσματα της ΕΔΕ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ όλα τα παραπάνω έγιναν το Φεβρουάριο του 2010, η συγκεκριμένη εταιρία αποφασίζει να κάνει αγωγή στο δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ και που της προκάλεσε όπως ισχυρίζεται ηθική βλάβη, ένα χρόνο μετά. Μάλιστα ενώ κατέθεσε την αγωγή στις 28/02/2011 (ένα χρόνο και δέκα ημέρες μετά το δημοσίευμα) φρόντισε να την κοινοποιήσει στους ενδιαφερόμενους μέσω δικαστικού επιμελητή έξι μήνες αργότερα δηλαδή μόλις χθες. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ορισθεί για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Με λίγες ημέρες διαφορά από τους Χατζηνικολάου έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του Σπύρου Κουταβά, και ο εκ νέου προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής Β. Κωτούλας. Είναι ο κύριος για τον οποίο ο φρόντισε Γ. Δακής κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να αναφωνήσει ότι «γίνονται πολιτικές διώξεις στην περιφέρεια από τον Γ. Κίρκο του ΠΑΣΟΚ και ότι εάν εκλεγεί θα αποκαταστήσει την νομιμότητα». Είναι τυχαίο άραγε ότι και οί δύο κατέθεσαν μήνυση και αγωγή ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις του vetonews και μόλις δύο μήνες μετά την αλλαγή σκυτάλης στην περιφέρεια με τον Γ. Δακή στην καρέκλα του Περιφερειάρχη;

 

vetonews

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 10:14