Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 11:20

Ο Δακής και η νομιμότητα, ο Παπαϊορδανίδης και το ''ρηχοβαθύ'' ΠΑΣΟΚ, οι συγκρούσεις στην ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ

paraskinioΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Το ιστορικό της ανάκλησης

Στις 26 Σεπτεμβρίου από αυτή την στήλη ρωτούσαμε (εδώ) γιατί δεν συμμετείχε ο προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής στις συναντήσεις του Γ. Δακή με τον ευρωπαίο επίτροπο κ. Χάν. Μάλιστα λέγαμε τότε ότι δεν του επετράπη να καθίσει στο πλευρό του περιφερειάρχη ως προϊστάμενος της διαχειριστικής. Για την ιστορία θα αναφέρουμε τα γεγονότα που αφορούν την συγκεκριμένη

υπόθεση. Ο κ. Γ. Δακής στις 27 Ιουλίου 2011 με έγγραφο του στην αρμόδια υπηρεσία (ΜΟΔ) ρωτά εάν μπορεί να επαναφέρει χωρίς αξιολόγηση- στην κενή θέση που υπήρχε- ως προϊστάμενο της διαχειριστικής στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, τον Β. Κωτούλα.

Η αρμόδια υπηρεσία δεν απαντά στο ερώτημα Δακή και 40 ημέρες μετά, ο περιφερειάρχης -αφού δεν του απαντά κανείς -ορίζει ως προϊστάμενο τον κ. Β. Κωτούλα. Όλως τυχαίως, την επομένη της τοποθέτησης Κωτούλα, φτάνει έγγραφο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από την αρμόδια( ΜΟΔ), όπου επισημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει τοποθέτηση προϊσταμένου στην διαχειριστική αρχή χωρίς να έχει αξιολογηθεί. Οι έγγραφες επικοινωνίες παίρνουν φωτιά και τελικά αποφασίζεται το θέμα να εξετασθεί στην συνεδρίαση του οργάνου στις 5-6 Οκτωβρίου, όπου θα υπάρξουν και οι οριστικές αποφάσεις. Οι αποφάσεις πάρθηκαν και κοινοποιήθηκαν στην Περιφέρεια και έτσι, ήταν θέμα χρόνου για τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Δακή να συμμορφωθεί.

Να θυμίσουμε ότι καθ'όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ. Δακής επανέλαβε ουκ ολίγες φορές με αφορμή τις ΕΔΕ που έγιναν στην περιφέρεια μετά από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Vetonews, ότι «γίνονται πολιτικές διώξεις στην περιφέρεια και όταν εκλεγεί θα αποκαταστήσει την νομιμότητα». Πάντως, εάν και όταν, τεθεί θέμα κάλυψης της κενής θέσης του προϊσταμένου της διαχειριστικής αρχής, δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση έχει και ο κ. Κωτούλας η όποιος άλλος υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας , αρκεί να αξιολογηθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Δεν χάρηκαν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ απο την πρωτοβουλία Παπαϊορδανίδη
Το θέμα της ανάκλησης της απόφασης γνωστοποίησε προχθές ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Γ. Παπαϊορδανίδης. Είναι φανερό ότι από τις πρωτοβουλίες του Παπαϊορδανίδη που έχουν να κάνουν με την διαφάνεια και τα παρελθόντα διαχειριστικά έτη στην Περιφέρεια (βλέπε Λεούδης) δεν υπάρχει ανταπόκριση η πολιτικός ενθουσιασμός από το βαθύ, ρηχό, χθεσινό η σημερινό τοπικό ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και οι γνωστοί προεκλογικοί ''τιμητές'' του Γ. Παπαϊορδανίδη, οι ανώνυμοι η επώνυμοι σχολιογράφοι που κατά καιρούς φιλοτεχνούν το προφίλ του, όταν μπερδεύεται η περίοδος Λεούδη χάνουν όχι μόνο το χρώμα τους και αλλά και τις λέξεις τους. Ευτυχώς για πολλούς, έχουν γίνει αντιληπτοί.

Επιστράτευσαν την ΠΑΣΚΕ ΕΤΕ-ΔΕΗ
Προξενεί εντύπωση η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΕΤΕ- ΔΕΗ με τους επιθετικούς χαρακτηρισμούς ενάντια στον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο και τις υπερασπιστικές κορώνες στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλο. Το ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν αντίστοιχη ανακοίνωση υπεράσπισης του προέδρου της ΓΕΝΟΠ από την ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ που προεδρεύει ο ίδιος ο Φωτόπουλος και κατέληξαν στην ΕΤΕ, είναι ενδεικτικό της σφοδρής σύγκρουσης που υπάρχει εντός του ΠΑΣΟΚ και εντός της ΓΕΝΟΠ ανάμεσα στους συνδικαλιστές του βόρειου συστήματος και της Αθήνας. Και φυσικά τα πράγματα φαίνεται να είναι ακόμη στην αρχή. Θα δούμε και άλλα επεισόδια.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 14:42