Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 08:36

Οι παρελάσεις και η μνήμη, μηχανικοί vs μηχανικών, όπου φυσάει ο άνεμος

paraskinio

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι Μηχανικοί  ''λένε'' για τους Μηχανικούς

''Ο Δήμος Κοζάνης αυτή την στιγμή διαθέτει ως μόνιμους υπάλληλους 14 Διπλωματούχους Πολιτικούς Μηχανικούς, τέσσερις εκ των οποίων είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και δύο εξ' αυτών υποψήφιοι διδάκτορες. Και όμως για την μελέτη του στατικού φορέα του νέου κτιρίου της Δημοτικής βιβλιοθήκης ο Δήμος Κοζάνης απευθύνθηκε σε εξωτερικό μελετητή Πολιτικό Μηχανικό.
Γιατί με μια απλή του απόφαση ο Κος Δήμαρχος δεν ανέθετε σε δύο ή τρεις εκ των παραπάνω την σύνταξη μελέτης;'' Το ερώτημα που διατυπώνουν οι πτυχιούχοι Μηχανικοί (ΤΕΙ)

σε ανακοίνωσή τους είναι εύλογο και χρήζει έγκαιρης απάντησης τόσο από την πλευρά του δημάρχου Κοζάνης αλλά και από τους ίδιους τους διπλωματούχους Μηχανικούς, γιατί όχι;. Τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν:

- ο δήμαρχος να περιφρόνησε παντελώς τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του -που κάποιοι εξ αυτών μπορεί να λαμβάνουν και επιδόματα θέσης – και να απευθύνθηκε σε εξωτερικά γραφεία Μηχανικών πληρώνοντας παχυλές αμοιβές

- ο δήμαρχος Κοζάνης να μην εμπιστεύεται τους μηχανικούς που υπηρετούν στο δήμο για τα στατικά του έργου της νέας βιβλιοθήκης

- οι ίδιοι οι μηχανικοί προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες, αρνήθηκαν να αναλάβουν τέτοιες ευθύνες.

Εμείς πάντως θα ζητήσουμε τις απαντήσεις.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ποιός το πίστευε;

«Το 2012 η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας θ'ανοίξει υποκαταστήματα στην Καστοριά και την Φλώρινα» σημείωσε ο πρόεδρος της Π. Αποστολίδης μιλώντας στο vetofm. Για την ιστορία να θυμίσω ότι το εγχείρημα της τράπεζας οφείλεται στην ακατανόητη τότε για πολλούς επιμονή που επέδειξε ο ως πρόεδρος του ΕΒΕ ο Π. Αποστολίδης. Ελάχιστοι πίστευαν ότι η τράπεζα θα πάρει σάρκα και οστά. Κι όμως, η Συνεταιριστική τράπεζα μαζί με το Εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα σήμερα αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα εργαλεία για τον επιχειρηματικό κόσμο στην δυτική Μακεδονία. Απλά οι επιχειρηματίες αρχίζουν τώρα να το καταλαβαίνουν.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οι παρελάσεις και η ελλιπής μνήμη

Η θέση που εξέφρασε η Δημοκρατική Αριστερά για τις παρελάσεις, « ..παρά τη διαφωνία μας με τις παρελάσεις υποστηρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις από μερίδα συνδικαλιστών» με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες , πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστές από διάφορους εργασιακούς χώρους με γνωστές κομματικές αναφορές, να προετοιμάζονται για «μπάχαλα» μικρής κλίμακας εκμεταλλευόμενοι την παρουσία της κάμερας στην παρέλαση. Η πρόταση του Μ. Γλέζου «οι παρελάσεις να γίνονται στους τόπους θυσίας» είναι επίκαιρη, και θα μπορούσε ο κ. Γ. Δακής σε συνεργασία με τον κ. Λ. Μαλούτα να το κάνουν πράξη. Στο μνημείο λοιπόν στην Παναγιά στην είσοδο της πόλης η γιατί όχι και στον Φαρδύκαμπο.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αέρας στα πανιά..

Ο συνάδελφος Π. Πλιάτσος στο kozanimedia γράφει για κάποιον ιδιοκτήτη τοπικού ΜΜΕ, όπου αγκαζέ με φιλόδοξο κομματικό παράγοντα της ΝΔ εθεάθη στα σκαλοπάτια του κτιρίου της Συγγρού (ΝΔ). Δυστυχώς –χωρίς να γνωρίζω την ταυτότητά του- δεν θα είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος άνθρωπος του τύπου που είναι οπαδός του σλόγκαν «όπου πάει ο άνεμος». Η τοπική ιστορία του τύπου της Κοζάνης αλλά και έξω από αυτήν( Ελλάδα) είναι γεμάτη με τέτοια περιστατικά, που κατά τα άλλα επιφανείς παράγοντες οσφραινόμενοι την αλλαγή του ανέμου άλλαζαν αμέσως τα σακάκια τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012 13:11