Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 09:46

Το δίκαιο αίτημα του ΣΕΦΠΕ Δυτ. Μακεδονίας κι η αναζήτηση συμμάχων

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΕΦΠΕ Δυτ. μακεδονίας έχουμε να επισημάνουμε τα εξής.

Τα μέλη του ΣΕΦΠΕ στάθηκαν απέναντι στην τοπική κοινωνία στο θέμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Η απολιγνιτοποίηση γιαυτούς περνούσε μόνο μέσα απο το πρίσμα των νέων Φ/Β (ενεργειακές κοινότητες που είχαν συστήσει) Κατακεραύνωναν στα κοινωνικά δίκτυα όποιον διαμαρτυρόταν για την βίαιη απολιγνιτοποίηση μιλούσε για την ομαλή απεξάρτηση του λιγνίτη μετα το 2028. Στήριξαν χωρίς να το κρύψουν την κυβέρνηση ολη την προηγούμενη περίοδο και ασκούσαν κριτική την αντιπολίτευση για την στάση της. Ακόμη κι οταν αποκαλύφθηκε το "σκάνδαλο της Μεσιανής" με την συμμετοχή επωνύμων Αθηναίων έκαναν την "πάπια" ενω σφύριζαν αδιάφορα όταν οι κάτοικοιτης Καλαμιάς έδιναν τον αγώνα τους για την ματαίωση του f/b που έπνιγε το χωριό τους.

Τώρα αντιλήφθηκαν οτι -αφού τους πήραν τις ψήφους και αγόρασαν την συναίνεση -τους κάνουν στην άκρη, γιατί προηγούνται οι Γερμανοί φίλοι της κυβέρνησης. Αυτά βέβαια τα έλεγαν και τα προέβλεπαν δημοσιογράφοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες αρκετά έγκαιρα αλλά οι του ΣΕΦΠΕ ΔΥΤ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑς περιφρονούσαν τις φωνές και την στάση της τοπικής κοινωνίας.

Τώρα βέβαια, ετσι που έγιναν τα πράγματα δεν υπάρχουν σύμμαχοι για το δίκαιο,  κατά τα άλλα, αίτημα του ΣΕΦΠΕ.

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 10:09