Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 08:33

Ενθαρυντικές εξελίξεις για τα λιμναία οικοσυστήματα απο την Κομισιόν. Η παραλίμνια ζώνη στο επίκεντρο

paraskinioΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαίνεται ότι η επιχείρηση αγκίστρωσης της παραλίμνιας ζώνης του Αλιάκμονα στο «άρμα» των πληττόμενων περιοχών λόγω ΔΕΗ, μπαίνει οριστικά στο ντουλάπι. Ευτυχώς που οι διοικούντες στα Σέρβια Βελβεντό το κατανόησαν έστω και αργά. Είναι ενθαρρυντικό ότι ορισμένες δράσεις με αντικείμενο την αξιοποίηση της λίμνης εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

Πιο ενθαρρυντικά είναι όμως τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες και την αρμόδια Επίτροπο για θέματα Αλιείας και Θαλασσών κ. Μαρία Δαμανάκη η οποία ανακοίνωσε ενδιαφέροντα πράγματα στους Περιφερειάρχες και τους γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων διοικήσεων στο πρόσφατο ταξίδι τους στην Βελγική πρωτεύουσα. Η Ελληνίδα Επίτροπος σημείωσε ότι θα ανακοινώσει σε σύντομο χρόνο οδηγίες που θα συμπεριλαμβάνουν τα γλυκά νερά και τις παραλίες τους σε χρηματοδοτούμενες δράσεις αντίστοιχες της αλιείας και των θαλασσών. Με λίγα λόγια θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν προγράμματα, για τον υδάτινο πλούτο, την ανάπτυξη των παραλιών, έργα που θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε τέτοιες περιοχές, υποδομές κλπ. Πρόκειται για ενέργειες που θα αφορούν αποκλειστικά τις λίμνες της χώρας και θα χρηματοδοτούνται από τους προϋπολογισμούς που χειρίζεται η Μ. Δαμανάκη . Όλα τα παραπάνω φαίνεται να άκουγε μετά προσοχής τόσο ο δήμαρχος όσο και οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι που παραβρέθηκαν στην συνάντηση με την Δ. Γεωργακοπούλου Μπάστα.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και όσα «χαλαρά» ανέφεραν το τελευταίο διάστημα οι δήμαρχοι για την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης μάλλον θα πρέπει να τα αναθεωρήσουν.

Αλήθεια τι ακριβώς έχει γίνει από την τελευταία απόφαση των παραλίμνιων δήμων να συστήσουν επιτροπή και να αναθέσουν την προεδρεία στο Β. Κωσταντόπουλο; Τι απέγιναν οι έρευνες για να εντοπισθούν οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί από ΑΝΚΟ και άλλους μελετητές για την λίμνη;

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 11:34