Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 09:05

''Μαγειρεύουν τον πόρο - Ο εκδρομέας της ΑΝΚΟ - Στου Ζοναρς''

paraskinioΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα περίεργα του τοπικού πόρου

Ο Παπακωσταντίνου, το ξέρει; ότι δεν υπάρχει και πολύ χρόνος για να διαβουλεύεται γενικώς με τους φορείς για το θέμα του πόρου. γνωρίζει από προηγούμενες επαφές τις απόψεις όλων. Χρειάστηκε να γίνει προχθές εκ νέου συνάντηση την οποία είχε ζητήσει ο νεοσύστατος σύνδεσμος ενεργειακών δήμων. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.

Αντί των πέντε ενεργειακών δήμων της χώρας, στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό, βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Γ. Δακής συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ηλιάδη, ο περιφερειάρχης Πελοπονήσσου Π. Τατούλης, η δήμαρχος Βοϊου και ο δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού. Ακόμη στην αποστολή συμμετείχε και ο Γ. Αμανατίδης της ΑΝΚΟ. Οι παραπάνω δεν ήταν ''περαστικοί'' απο το ΥΠΕΚΑ, όπου βρήκαν την πόρτα ανοικτή και μπήκαν. Καλέστηκαν απο το επιτελείο του υπουργού Περιβάλλοντος.

Μίλησαν από λίγο, σε παράλληλους μονολόγους για να διαπιστώσουν εκ νέου ότι διαφωνούν μεταξύ τους. Η διαφωνία δεν έχει σχέση με τα κόμματα –που αναφέρεται ο καθένας- αλλά με τα χρήματα που διεκδικούν από τον πόρο. Έτσι δήμαρχοι από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι σε σύγκρουση με τον περιφερειάρχη Γ. Δακή αλλά και τον Π. Τατούλη, για το ποσοστό 90% του πόρου που ζητούν να πηγαίνει στους δήμους.

Από κοντά και ο Κωνσταντόπουλος μήπως και αρπάξει κανένα κόκκαλο από την μοιρασιά του πόρου. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι η περιοχή της λίμνης θα ενταχθεί στις πληττόμενες περιοχές. Η πρόταση διατυπώθηκε αλλά γνώρισε την ακαριαία περιφρόνηση του προέδρου των ενεργειακών δήμων ''είναι γνωστό που εξορύσσεται λιγνίτης και το θέμα θεωρείται λήξαν''.
Ο εκδρομέας της ΑΝΚΟ

Η παρουσία που συζητήθηκε ποικιλοτρόπως ήταν του προέδρου της ΑΝΚΟ. Δεν κατέστη δυνατόν να αποσαφηνιστεί ο ρόλος και η ανάγκη της συμμετοχής του συγκεκριμένου κυρίου στην σύσκεψη, αφού τα θέματα της ΑΝΚΟ (συμβουλές, τεχνογνωσία) σε τέτοιου είδους συναντήσεις έχει αναλάβει ο καθ'ύλην αρμόδιος διευθυντής της εταιρίας. Οι έχοντες εμπειρία παρελθόντων ετών από την κατάληξη τέτοιων συναντήσεων ενθυμούνται με νοσταλγία τον ''κουβαρντά'' Κυριάκο. Μόνο που οι εποχές άλλαξαν, ας το καταλάβουν μερικοί.
Στου ''Ζοναρς''
Έχει κάνει αγωγή στο ελληνικό δημόσιο και ζητά τα αναδρομικά του από την βουλευτική του αποζημίωση. Πάνω από 230.000 €. Από τους ελαχίστους προνομιούχους Έλληνες που λαμβάνει και δεύτερη σύνταξη διόλου ευκαταφρόνητη από την ΔΕΚΟ όπου εργαζόταν. Θεωρεί ότι η πατρίδα του οφείλει και γι'αυτό τα διεκδικεί. Έπινε τον δεκατιανό καφέ του με παρέα σε γνωστό αθηναϊκό στέκι της οδού πανεπιστημίου. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εσχάτως μοιράζεται τον χρόνο του ανάμεσα στην Κοζάνη και την Αθήνα. Κι όπως καταλαβαίνει κανείς, με την αμόλυβδη να έχει ανέβει στα ύψη, το πήγαιν'έλα κοστίζει

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 16:57