Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 18:24

Καιροσκόποι και μετεωρολόγοι - Δεν τους θέλουν για μέλη τους - ''Εφορία και Εθνική προδοσία''

paraskinio

koutavas@otenet.gr

Δεν τους θέλουν για μέλη τους

Ο κόσμος καίγεται και ορισμένοι της τοπικής Αριστεράς και της Προόδου (ΣΥΝ) «χτενίζονται». Το αναφέρω με αφορμή την εμφύλια διαμάχη που έχει ξεσπάσει στα μέλη τους που ως συνδικαλιστές της ΣΑΔ συνεργάστηκαν με την ΠΑΣΚΕ στις εκλογές του μεγαλύτερου ενεργειακού σωματείου της περιοχής του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και των άλλων πολιτικών στελεχών της Ν.Ε. του ΣΥΝ.

Οι δεύτεροι έβγαλαν ανακοίνωση όπου...

αποδοκίμασαν τους πρώτους, δηλαδή τα μέλη τους, και θεώρησαν ως μη υπάρχουσα την παράταξη του ΣΥΝ στο Σπάρτακο αφού υπέπεσε στο αμάρτημα της συνεργασίας με τις ''δυνάμεις του μνημονίου''.

Οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ απάντησαν στην τοπική Ν.Ε. του κόμματος και η τελευταία θεώρησε ύψιστο πολιτικό ζήτημα να ανταπαντήσει στα μέλη της με τον γρίφο που γεννά πλείστες υποψίες. «Το πάρτυ τελείωσε». Αλήθεια τι εννοούν οι κύριοι του τοπικού ΣΥΝ; Για ποιο πάρτυ κάνουν λόγο; Ποιοι λάμβαναν μέρος στη γιορτούλα που ξαφνικά έγινε απαγορευμένη;

Καιροσκόποι και μετεωρολόγοι
Φαίνεται ότι ορισμένοι μετεωρολόγοι ζήλεψαν τον υπερβάλλοντα ζήλο ορισμένων δημοσιογράφων που εκβιάζουν η δημιουργούν τις μικρές η μεγάλες ειδήσεις. Εδώ και δύο ημέρες γράφονται εκατοντάδες λέξεις χιλιάδες πληροφορίες στο διαδίκτυο για το χιόνι στην Κοζάνη εάν θα είναι μισό μέτρο η 70 εκ από ποια κατεύθυνση θα φυσάει ο αέρας και φυσικά εάν με όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά που θα συμβούν θα πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία. Το μόνο που δεν είπαν ξεκάθαρα ήταν εάν πρέπει οι δήμαρχοι να πάρουν απόφαση να κλείσουν τα σχολεία στο ενδεχόμενο ενός τέτοιου καιρικού γεγονότος. Γελοιότητες μετεωρολόγων που για λίγα λεπτά «δημοσιότητας» μοιράζουν πληροφορίες που δεν ισχύουν. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο γεγονός, έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν. Ψυχραιμία λοιπόν στους μετεωρολόγους και αυτοσυγκράτηση στους δημοσιογράφους.

Έσχατες πρακτικές
Όσο περνά ο καιρός διαπιστώνει κανείς ότι τοποθετήσεις κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών ''ρέπουν'' όλο και περισσότερο στην λεκτική βία στις απειλές στις προσωπικές επιθέσεις. Και ενώ η ιστορία της «εθνικής προδοσίας» έναντι της χώρας, ξεκίνησε από τους μοντέρνους «μελανοχίτωνες», επισημοποιήθηκε πολιτικά από τον ακροδεξιό Καρατζαφέρη στην Βουλή αλλά και από τον αριστερό Τσίπρα, βλέπουμε ότι το τελευταίο καιρό, έχει σκαλώσει στα χείλη ορισμένων διακεκριμένων συνδικαλιστικών στελεχών τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Οι τελευταίοι - μονίμως αδιάβαστοι στα γεγονότα της νεώτερης πολιτικής ιστορίας που σημαδεύτηκαν από την κατηγορία της «Εθνικής Προδοσίας» - αντιλήφθηκαν τον κόσμο της πολιτικής η κομμάτι της που είναι ο συνδικαλισμός, μέσα από τις γνωστές διαδικασίες που κατέληγαν στο τέλος στούς ''κοσμικούς'' ναούς της τέχνης με πολλά ποτά, λουλούδια και με τον λογαριασμό φυσικά εξασφαλισμένο στα έξοδα της Ομοσπονδίας.

Άλλοι επίσης υψηλόμισθοι, που εμφανίζονται ως ''ρέκτες'' του δημοσίου συμφέροντος, φρόντιζαν να κάνουν «μαϊμού» δωρεές σε ομάδες της Εορδαίας προκειμένου όχι μόνο να μην πληρώνουν Εφορία αλλά να παίρνουν και επιστροφή χρημάτων. Αλλά για αυτή την υπόθεση θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 11:20