Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 11:21

Η Ζεμπιλιάδου του ΕΣΠΑ, η Κλεπτοκρατία του Λυγερού και η ''χαβούζα'' του Σουλού

paraskinioΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η χαβούζα Σουλού θα κρίνει το ορυχείο;

Δεν ξέρω εάν θα κλείσει το ορυχείο Καρδιάς όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Εργατικής Αλληλεγγύης, αυτό που κατάλαβα μετά από σύντομη έρευνα είναι ότι η σύγκρουση Δακή και ΔΕΗ θα οδηγηθεί στα άκρα. Ο πρώτος έχει αφήσει κατά μέρος τις φιλοφρονήσεις της περιόδου Αθανασόπουλου και αξιοποιεί στο έπαρκο το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτει προκειμένου να στριμώξει για τα καλά την εταιρία. Αυτή τη φορά το περίφημο ρέμα Σουλού

που κατά ένα περίεργο τρόπο έχει καταπιεί τους περισσότερους προϋπολογισμούς και μελέτες της Περιφέρειας είναι η αιτία για ένα νέο πόλεμο ανάμεσα στον Δακή και την ΔΕΗ. Η Περιφέρεια δια των υπηρεσιών της απορρίπτει τις περιβαλλοντικές μελέτες της εκτροπής του ρέματος παρ'όλα αυτά τις υπέγραψε με επιφύλαξη. Ο Περιφερειάρχης σημείωσε οτι ''έχει προσφύγει στο ΣΤΕ για την απόρριψη τους''. Εάν δικαιωθεί τότε είναι σίγουρο ότι το ορυχείο καρδιάς θα σταματήσει. Το ενδεχόμενο αυτής της εξέλιξης έχει δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις ΔΕΗ – Περιφέρειας.

 

Ο Μπαρόζο ψηφίζει Ζεμπιλιάδου;

Το ενδιαφέρον τόσο του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου όσο και του Σταύρου Λυγερού για την περιοχή του Νομού Κοζάνης ήταν έντονο. Ρωτούσαν συνεχώς για τα ζητήματα της Οικονομίας στην περιοχή αλλά και για την ΔΕΗ. Κι ενώ κάποια στιγμή η κουβέντα περιστρεφόταν γύρω από το μέλλον της ΔΕΗ στην περιοχή ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο της γενικής γραμματέα του ΕΣΠΑ Γεωργίας Ζεμπιλιάδου. Χωρίς ο ίδιος να την γνωρίζει προσωπικά ανέφερε πληροφορίες από το περιβάλλον Μπαρόζο για το πολύ θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις Βρυξέλλες γύρω από την δουλειά της στο ΕΣΠΑ. Μάλιστα σημείωσε ότι στο τελευταίο ταξίδι του Παπαδήμου στην Σύνοδο κορυφής στο πλευρό του βρισκόταν η Γεωργία Ζεμπιλιάδου η οποία άφησε ενθαρρυντικές εντυπώσεις στους κοινοτικούς. Για όσους γνωρίζουν την ''ξινίλα'' της υψηλόβαθμης κοινοτικής γραφειοκρατίας αυτή την περίοδο δεν ακούς καλή κουβέντα για Έλληνα και μάλιστα υπηρεσιακό παράγοντα. Και όταν συνάδελφος θύμισε οτι την συγκεκριμένη κυρία του ΕΣΠΑ έκοψαν Πασόκοι απο τα ψηφοδέλτια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ο Α. Παπαδόπουλος έδειξε την απαγοητευσή του.

Οι πολίτες ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις

Το κατάμεστο Κοβεντάρειο την Παρασκευή το βράδυ με ανοικτή μάλιστα την αγορά και την βροχή να πέφτει ασταμάτητα απέδειξε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο για θέματα και προβλήματα που αφορούν την πολιτική αλλά κα την οικονομία. Ακόμη οι ερωτήσεις και η συζήτηση που ακολούθησαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Λυγερού από την Κλεπτοκρατία στην Χρεοκοπία που διήρκησε πάνω από τρείς ώρες δείχνουν ότι ο κόσμος δεν κουράζεται να ακούει και να ρωτά για θέματα της πολιτικής αλλά και της Οικονομίας ανθρώπους και πρόσωπα στους οποίους δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 18:33