Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 21:07

Η επιστολή Χρυσοχοϊδη, τα στρατόπεδα και οι Περιφερειάρχες

Η επιστολή του Μ. Χρυσοχοϊδη στους Περιφεριάρχες και στις ΠΕΔ της χώρας paraskiniokoutavas@otenet.gr

Το περιεχόμενο της πρόσκλησης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προς την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας και την ΠΕΔ της περιφέρειας δείχνει ότι κάνει ένα βήμα πίσω ως προς τις αρχικές επιλογές του. Δηλαδή ''το κέντρο θα γίνει στην Νεάπολη και δεν καταλαβαίνω τίποτα'' είναι παρελθόν. Αυτό πάντως ήταν το πνεύμα της πρώτης επαφής.

Φαίνεται ότι η παρέμβαση Κουκουλόπουλου να εντάξει στο διάλογο τις αιρετές Περιφέρειες με απώτερο σκοπό να προτείνουν χώρους που θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι λαθρομετανάστες δημιουργεί ένα διαφορετικό κλίμα που αποπνέει σοβαρότητα.

Η σύσκεψη που θα γίνει την Δευτέρα στην Αθήνα, έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, χωρίς να κρεμαστεί στα κάγκελα μια ολόκληρη τοπική Κοινωνία. Ένα συνολικό σχέδιο με 13 χώρους φιλοξενίας δημιουργεί άλλα δεδομένα και διαφορετικό κλίμα.

Κανένας Περιφερειάρχης η αυτοδιοικητικός παράγοντας δεν μπορεί να μείνει άπραγος η αμέτοχος στην συγκεκριμένη περίπτωση. Θα ήταν κυριολεκτικά μια επιπόλαια στάση.

Ο κ. Δακής μέχρι στιγμής με την στάση του, επέδειξε ωριμότητα και πολιτική κατανόηση σ'ένα πρόβλημα που είναι σύνθετο και συνάμα με πανευρωπαϊκές διαστάσεις. Δυστυχώς όμως, ήταν μόνος, ενώ απέναντι του βρέθηκαν περιφερειακοί σύμβουλοι (ακόμη και της παραταξής του) με απαράδεκτη επιχειρηματολογία, βουλευτές όλων των κομμάτων ακόμη και δήμαρχοι. Ας ελπίσουμε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι Περιφερειάρχες θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων θα προτείνουν χώρους που θα μπορούν να φιλοξενηθούν μετανάστες με τις προδιαγραφές που ρυθμίζουν δύο μεγάλα προβλήματα, αυτό της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής και δεν θα ακολουθήσουν την πολιτική στάση «στρίβειν δια του αρραβώνος».

Τους Δημάρχους και τους περιφερειάρχες τους έχουμε συνηθίσει να ζητούν αρμοδιότητες και χρήματα. Η σύσκεψη της Δευτέρας θα είναι μια καλή αφορμή  να αποδείξουν στην κεντρική εξουσία οτι μπορούν να ''σπάσουν'' αυγά και να χειριστούν σύνθετα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν ακόμη και έριδες στο εσωτερικό μέτωπο της περιφέρειας.

Σπυρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 21:35