Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
vetonews

vetonews

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.834, εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πρός
Δκτή 3ης ΥΠΕ, Δκτή "Μαμάτσειου Νοσοκομείου", Δήμαρχο Κοζάνης, "σημαιοφόρους" δημιουργούς Νέας Νοσοκομειακής Μονάδος..

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πολιτικής Προστασίας απεγκλωβισμού από αέρος τεσσάρων κατοίκων που έχουν αποκλειστεί εδώ και οκτώ ημέρες στο χωριό Καταφύγι Βελβεντού. Ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού έφθασε στο χωριό παρέλαβε τους δύο κατοίκους και τους μετέφερε στο Βελβεντό. Το ελικόπτερο όπως μας ανέφερε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κοζάνης Πρόδρομος Ασλανίδης «κατευθύνθηκε σε βάση ανεφοδιασμού καυσίμων και θα επιστρέψει να παραλάβει έναν άντρα και μια γυναίκα που έχουν απομείνει στο χωριό».

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού αποφασίστηκε μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν, η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Κοζάνης ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου και η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης στο χώρο όπου τα συνεργεία εκχιονισμού και οι υλοτόμοι προσπαθούν να ανοίξουν το δρόμο. Εκτίμησαν ότι εξαιτίας των δεκάδων δένδρων που έχουν πέσει  θα χρειαστούν αρκετές μέρες προκειμένου τα συνεργεία υλοτόμησης να τα κόψουν και να τα απομακρύνουν από το δρόμο  ώστε στην συνέχεια τα εκχιονιστικά μηχανήματα να ton καθαρίσουν από το χιόνι ώστε να φθάσουν στο χωριό.  Λαμβάνοντας υπ’οψιν και το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται τις επόμενες ημέρες  αποφασίστηκε ο απεγκλωβισμός τους από αέρος. Το αίτημα διαβιβάστηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και μετά  την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου δόθηκε η εντολή ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας στρατού να αναλάβει τον απεγκλωβισμό των κατοίκων.

 

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ |σκ

Η δήλωση οικειοποίησης του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καστοριάς με το διευρωπαϊκό δίκτυο Πογραδετς - Φλώρινα που εκαναν τα τοπικά στελεχη της ΝΔ στην Καστοριά (αυτοδιοικτικοί σύμβουλοι αντιπεριφερειάρχες) εξόργισε την βουλευτή του Συριζα ΠΣ. Η δηλωσή της: 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

Συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή των Αδέσμευτων Πολιτών του Δήμου Κοζάνης με την παρουσία του επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κύργια Κωνσταντίνου μέσω Zoom, ο οποίος από τις 3 Ιανουαρίου νοσηλευόταν στο

Εννέα Σωματεία και Σύλλογοι Εργαζομένων, μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης συνυπογράφουν κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητούν «να παραταθεί, αλλά και να δίνεται προτεραιότητα, στην λειτουργία των Μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για όσο χρόνο λειτουργεί η τηλεθέρμανση για να τροφοδοτείται απρόσκοπτα  με την απαραίτητη θερμική ενέργεια, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα για την ΣΗΘΥΑ, τους λέβητες φυσικού αερίου και η κατασκευή των δικτύων διασύνδεσης».

Την επιστολή προσυπογράφουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, η ΕΛΜΕ Κοζάνης, Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, το Σωματείο εστίασης Κοζάνης «Ερμής», ο Σύλλογος υπαλλήλων Νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρων Υγείας, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης,  Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτ. Μακεδονίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. (Π.Ο.Ε.- Δ.Ε.Υ.Α.) 

 

“Με τη ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από την ψήφιση του ν. 4765/2021,(ΦΕΚ 6/Α/15-01-2021), “Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ και λοιπές διατάξεις” νιώθω

Την Παρασκευή 14 Γενάρη αποχαιρετίσαμε, δυστυχώς, έναν αγαπημένο και άξιο συνεργάτη, έναν καλό φίλο, τον Γιάννη Γκουντιό. 

Από τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού
Πραγματικά δεν υπάρχει έλεος!!!
Νίκος Χατζηνικολάου: Πριν φύγω, τελευταίο ερώτημα για την ακρίβεια.
Σελίδα 1 από 3602