Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2013 20:47

Το ΚΚΕ φέρνει στην Βουλή το θέμα του μολυσμένου με χρώμιο νερού στον Αγ. Δημήτριο - Ρυάκιο

Ακατάλληλο νερό στους δημοτικούς οικισμούς Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου Δήμου Κοζάνης.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των δημοτικών οικισμών Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου Δήμου Κοζάνης εξαιτίας..

της υδροδότησης τους από γεωτρήσεις με ακατάλληλο νερό.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε εξασθενές χρώμιο στο νερό των γεωτρήσεων που υδροδοτούνται οι οικισμοί. Μάλιστα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας απαγόρευσε ρητά την πόση του νερού και τη χρήση του ακόμα και για ατομική καθαριότητα και υγιεινή, μετά την ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου και την υπέρβαση του ορίου ολικού χρωμίου στο νερό των δύο πηγών.

Οι περίπου 1.300 κατοίκους προμηθεύονται προσωρινά από τον Δήμο Κοζάνης εμφιαλωμένο νερό και παραμένει άγνωστο αν και πότε θα χρησιμοποιήσουν ξανά το νερό της βρύσης για τις καθημερινές τους ανάγκες (πόση, μαγείρεμα, ατομική υγιεινή και καθαριότητα).

Να σημειώσουμε ότι οι μολυσμένες γεωτρήσεις των δύο οικισμών, βρίσκονται «περικυκλωμένες» από ορυχεία εξόρυξης λιγνίτη, και σε απόσταση «αναπνοής» από τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ.

Επειδή το νερό όμως αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης των παραπάνω οικισμών με πόσιμο νερό και μάλιστα χαμηλής τιμολόγησης.

Οι βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαϊος 2013 21:01