Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 12:42

Σταύρος Καλαφάτης: ''Εργα ανάπτυξης για την Δυτική Μακεδονία''

Απο την ημεριδα στην Φλώρινα Απο την ημεριδα στην Φλώρινα

Η εκδήλωση χωρίστηκε σε δύο κύκλους εργασιών. Στο πρώτο μέρος έγινε μια παρουσίαση των έργων και των παρεμβάσεων του ΕΠΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο δεύτερο μέρος κατατέθηκαν απόψεις

και προτάσεις φορέων και τοπικών παραγόντων για έργα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020. Εκτός από τον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη εισαγωγικές ομιλίες πραγματοποίησαν η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής. Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης (Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κλπ), αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων φορέων, οι οποίοι αναφέρθηκαν ειδικά σε έργα της περιοχής τους.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε ότι το ΥΠΕΚΑ μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, χρηματοδοτεί έργα σε όλη τη χώρα. «Στρατηγικός μας στόχος είναι η προστασία, αναβάθμιση και αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος, ώστε να αποτελέσει το υπόβαθρο για την προστασία της δημόσιας υγείας, την άνοδο της ποιότητας της ζωής των πολιτών, καθώς και βασικό παράγοντα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε μάλιστα ότι «παρά τα προβλήματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες, το ΥΠΕΚΑ προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή τους μέσα από συγκεκριμένα έργα που υλοποιεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι βούληση μας όχι μόνο να ενημερώσουμε για τη δουλειά που έχει γίνει αλλά και να συζητήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες όσα πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια». Ο Σταύρος Καλαφάτης έδωσε έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αναφέροντας ότι «η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν γεννά μόνο υποχρεώσεις αλλά μας δίνει πολύτιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την άνοδο του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.», ενώ δεσμεύθηκε ότι «μαζί με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς θα σχεδιάσουμε τα έργα εκείνα που θα κάνουν τη ζωή μας ακόμη καλύτερη». Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι αυτή η προσπάθεια διαλόγου ξεκινά «από την Αλεξανδρούπολη και τον ακριτικό νομό του Έβρου για να συμβολίσουμε τη σημασία που δίνουμε σε όλες τις περιοχές της χώρας.»

Στη διάρκεια της ημερίδας Δήμαρχοι της περιοχής, υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και άλλοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης παρουσιάζουν έργα στην περιοχή τους που χρηματοδοτούνται από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Συγκεκριμένα παρουσιάζονται τα έργα αποκατάστασης στα ΜΑΒΕ Κοζάνης, έργα βιοκλιματικής και ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων και έργα τηλεθέρμανσης που υλοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, και εδώ είναι η είδηση, στην προώθηση της τελικής φάσης για την τηλεθέρμανση της Φλώρινας, Ξεχωριστή σημασία δίνεται στην παρουσίαση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικών Διαμερισμάτων της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία επίσης χρηματοδοτούνται από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 12:47