Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 13:40

Π. Κουκουλόπουλος: «Στο θέμα της ενέργειας πρέπει να έχουμε όλοι μια φωνή».

altΠαρέμβαση στη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης που συζητούσε το θέμα που προέκυψε με την πρόταση της τρόικας για την παραχώρηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, έκανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, τονίζοντας, για μια ακόμα φορά, πως «στο θέμα της ενέργειας οφείλουμε σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να εμφανιστούμε με μια φωνή και συγκεκριμένες προτάσεις».
Όπως εξήγησε ο ίδιος απ΄ το βήμα του Ν.Σ. « το μνημόνιο που επικαλούνται πολλοί σήμερα, εμπεριέχει μόνο ως προτροπή το να επιταχύνουμε ως χώρα τη διαδικασία απελευθέρωσης της ενέργειας. Δεν υπάρχουν πουθενά σ΄ αυτό δεσμεύσεις της χώρας που να αφορούν πωλήσεις ή ενοικιάσεις μονάδων και ορυχείων».
Με βάση λοιπόν αυτό το σημαντικό στοιχείο ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε πως «θα πρέπει να υπάρξει σταθερή στάση στο θέμα αυτό απ΄ την Κυβέρνηση, μια στάση που θα ενισχυθεί, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τη διαπραγματευτική μας θέση ως χώρα, εφόσον από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και όλους τους φορείς της περιοχής μας βγει μια και μοναδική φωνή. Σήμερα, οφείλουμε όλοι μας, απ΄ όποια θέση και αν αντιμετωπίζουμε το θέμα που λέγεται εκμετάλλευση του λιγνίτη, όποια άποψη και αν διατυπώνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος, να δούμε μέσα από μια κοινή στόχευση το μέλλον της περιοχής μας, ως το ενεργειακό κέντρο της χώρας».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκλεισε την τοποθέτηση του προτείνοντας «να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ένα πρόγραμμα ταχύτατης, οργανωμένης και προγραμματισμένης σταδιακής αντικατάστασης των παλιών ρυπογόνων μονάδων, με μονάδες σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Αυτό πρέπει να είναι το βασικό ζητούμενο για τη ΔΕΗ, για το λιγνίτη, για το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και, πάνω απ΄ όλα, για το μέλλον της περιοχής μας. Πρέπει να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν πως το ζητούμενο δεν είναι να βρίσκουν οι ιδιώτες έτοιμες μονάδες προς εκμετάλλευση».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 13:43