Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 08:22

Αγώνας αυτοπροβολής. Μετά τον Καρυπίδη και η Τεληγιορίδου φωτογραφίζεται με τον Φάμελλο για τον Φορέα της λίμνης Καστοριάς.

Αγώνας δρόμου Καρυπίδη και Τεληγιορίδου για το ποιός έκοψε το νήμα του φορέα για την λίμνη της Καστοριάς. Δείχνει να μην τους ενδιαφέρει τόσο το έργο της κυβέρνησης και οι όποιες θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει

στους "ιθαγενείς" της περιοχής όσο η προβολή του προσώπου τους, της "μούρης τους" που λέμε και λαϊκά. Και δεν είναι η πρώτη φορά που βουλευτές και περιφερειάρχης αντιμάχονται για μια φωτογραφία μ'ένα υπουργό η κατόπιν ποιόν ενεργειών εγινε το τάδε η το δείνα στην περιφέρεια.  Φαίνεται οτι εδώ και μερικούς μήνες έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, το μας περιμενει ακόμη. (Σχολιο vetonews)

Ολυμπία Τελιγιορίδου: "Η ίδρυση του φορέα διαχείρισης των λιμνών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά θα προσδώσει ελπιδοφόρα προοπτική για την περιοχή μας."

Συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη βουλή και αφορά τον νέο χάρτη των περιοχών NATURA και τον κατάλογο φύσης του 2000, παραχώρησε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση αναιρείται ο νόμος 4109/2013 της προηγούμενης κυβέρνησης που καταργούσε το φορέα διαχείρισης της λίμνης της Καστοριάς και δημιουργείται φορέας με την επωνυμία “ Βόρα- Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας” που αφορά 19 περιοχές NATURA, με έδρα την Καστοριά.

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για όλη τη χώρα και για την περιοχή μας, καθώς θα γίνει πλέον ένας συστηματικός περιβαλλοντικός σχεδιασμός που πρέπει να έχουν οι περιοχές NATURA και θα εφαρμόζονται παράλληλα οι κανόνες του αναπτυξιακού προγραμματισμού, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία ήταν παρούσα στην συνέντευξη τύπου.

“Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δίνει μια ελπιδοφόρα προοπτική για την περιοχή μας, καθώς η ίδρυση του φορέα με έδρα την Καστοριά, θα βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Αποτελεί ένα βασικό εργαλείο που θα προστατεύσει και θα αναδείξει το περιβάλλον, θα βοηθήσει τον οικοτουρισμό, θα τροφοδοτήσει την εργασία και την προβολή των τοπικών προϊόντων”, δήλωσε η βουλευτής .

Η κ. Τελιγιορίδου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου και ιδιαίτερα την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς που με την επιστημονική της τεκμηρίωση, την κατάλληλη επιχειρηματολογία και την άψογη συνεργασία, οδήγησαν στο να υπάρξει το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Γραφείο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 08:36