Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 14:21

O Σύλλογος Περιβάλλοντος Ακρινής απαντά στην Ολγα Κουρίδου της ΔΕΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Κ.ΟΛΓΑΣ ΚΟΥΡΙΔΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΗΝΤΡΙΑ ΟΡΥΧΕΙΩ

Την Κυριακή  21-10-2018  στην Λαική Συνέλευση στο Πολύκεντρο ΑΚΡΙΝΗΣ ο Δήμαρχος ΚΟΖΑΝΗΣ κ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ κοινοποίησε την από 17-10-2018 Επιστολή της  Κ. ΟΛΓΑΣ ΚΟΥΡΙΔΟΥ.

Η γραφή το πνεύμα και το περιεχόμενο της επιστολής σηματοδοτούν και υποδηλώνουν το χαρακτήρα της ΣΙΔΗΡΑΣ ΚΥΡΙΑΣ.

Η χιλιομετρική απόσταση ΟΡΥΧΕΙΑ  ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ -  ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΗΛΗ ΑΘΗΝΑ είναι ικανή να αλλάξει - χαρακτήρα - αξίες -  ιδανικά.

Αναφέρεται  η  κ. Κουρίδου στα οφέλη της ΔΕΗ προς την τοπική κοινωνία και δυστυχώς ένα μέρος της  διακατέχετε από   αχαριστία και υποβαθμίζει  το ρόλο της και μηδενίζει τα επιτεύγματα  της .

Αυτό το διακρίνει μόνο η κ. Κουρίδου γιατί όταν η τοπική κοινωνία διεκδικεί  τα νόμιμα δικαιώματα τότε  αυτό ονομάζεται  ( ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙΣ)

Λησμονεί ότι η ΔΕΗ  εκτός από τα οφέλη για την περιοχή έχει και το αρνητικό αποτύπωμα με  την εξωρικτική δραστηριότητα την υποβάθμιση του   περιβάλλοντος  και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων -αιωρούμενα σωματίδια -μόλυνση υδροφορέα και του πόσιμου νερού με   εξασθενές  χρώμιο τα οποία φέρνουν ποικίλα προβλήματα στην υγεία των κατοίκων  που ζούνε σε χωριά που γειτνιάζουν με ορυχεία και  αποθέσεις τέφρας και βέβαια την στέρηση της αγροτικής γης από της εκτεταμένες  απαλλοτριώσεις με συνέπεια την μη βιωσιμότητα του οικισμού.

Δυστυχώς η παράβαση των Π.Ο  για την λειτουργία των ορυχείων  είναι σύνηθες φαινόμενο   αξίζει να αναφέρει κανείς σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων ως απόδειξη η επιβολή πληθώρας διοικητικών  και δικαστικών κυρώσεων, και βέβαια θα πρέπει να γνωρίζει η διοίκηση  της ΔΕΗ ότι πρέπει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τους νόμους που ψηφίζονται στην Ελληνική Βουλή  και δεν μπορεί κανένας κατά το δοκούν να ερμηνεύει και να εφαρμόζει όπως τον εξυπηρετεί.

Δεν μπορεί να είναι κανένας πάνω από τον νόμο αλλά όλοι ίσοι με τον νόμο.

Όποιος συμπεριφέρεται πάνω από τον νόμο αυτό είναι ο ορισμός της ΑΝΩΜΙΑΣ.  Η  κ. Κουρίδου στην επιστολή της αναφέρθηκε για την μη συμμετοχή της ΔΕΗ  στην μετεγκατάσταση ΑΚΡΙΝΗΣ.

Θα πρότεινα να ξανά δεί και να διαβάσει τον 3937/2011 ο οποίος ισχύει στο έπακρον και να σταματήσει μα παρερμηνεύει τον 4495/2017.       Η κυβέρνηση που είχε προτείνει και είχε ψηφήσει τον 3937/2011 την είχε  προτείνει για ευρωβουλευτή.                                        

Αυτό θα είναι  μια υπεύθυνη στάση της ΔΕΗ  απέναντι στην τοπική κοινωνία μετά από διάλογο δια ζώσης με συμμετοχή και διάθεση για συνεργασία και όχι με δελτία τύπου να δώσουμε λύση από κοινού και προς όφελος της ΔΕΗ   και της τοπικής κοινωνίας ,λύση στο αίτημα της  ΜΕΤΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΝΗΣ.

Στη συζήτηση και το διάλογο αυτό θα πρέπει και το ΥΠΕΝ να συνδράμει και να αναλάβει πρωτοβουλία για την πιστή τήρηση του νόμου και την επίλυση του χρόνιου προβλήματος  και όχι σαν Πόντιος Πιλάτος και να δηλώνει ότι ( αφού δεν πληρώνει η ΔΕΗ δεν πληρώνει και η πολιτεία) .

Αυτό είναι εμπαιγμός και κοροιδία απέναντι στους κατοίκους της ΑΚΡΙΝΗΣ οι οποίοι δεν θα παραμείνουν αδρανείς αλλά θα αντιδράσουν.

Κύριοι της Κυβέρνησης το αίτημα για την μετεγκατάσταση της ΑΚΡΙΝΗΣ                              ΕΙΝΑΙΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ .

Με τιμή

Κώστας Πουτακίδης

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 14:25