Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 10:16

ΔΗΛΩΣΗ Λ. ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΡΙΧΛΩΡΙΟΥΧΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ

altΔημοσιεύτηκαν οι μετρήσεις του ΚΕΠΕ Ν.Α. Κοζάνης για την πρόσφατη διαρροή τριχλωριούχου σιδήρου στη ΔΕΗ. Με βάση τη σχετική ανακοίνωση οι έξι (6) τόνοι που διέρρευσαν δεν άφησαν υπολείμματα ιόντων χλωρίου και σιδήρου στο έδαφος κάτω του ενός μέτρου, ενώ το υπερκείμενο ρυπασμένο στρώμα εξουδετερώθηκε και απομακρύνθηκε. Τέλος καλό, όλα καλά λοπον ;
Ο τριχλωριούχος σίδηρος είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται από τη ΔΕΗ στην επεξεργασία του νερού. Είναι μεν αναντικατάστατος στη διαδικασία της κροκίδωσης του νερού, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ΔΕΗ έχει το ελεύθερο να τον χρησιμοποιεί χωρίς τη σχολαστική εφαρμογή των κανονισμών που ισχύουν για τα τοξικά υλικά.

Ειδικά στον τομέα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ η Επιχείρηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σε όλα τα επίπεδα. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο υλικό αλλά είναι ευρύτερο, καθόσον η ΔΕΗ διακινεί μέσα στο λεκανοπέδιο μεγάλες ποσότητες, ελαιολιπαντικών, καυσίμων, διαλυτών και άλλων υλικών διαφόρων βαθμών επικινδυνότητας (ερεθιστικά, τοξικά ,κλπ). Δεν πάει πολύς καιρός που είχαμε τη μεγάλη διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, από ίδια περίπου αιτία («αστοχία υλικού», «διάρρηξη ελαστικού αγωγού» κλπ).
Καιρός λοιπόν να σοβαρευτεί η ΔΕΗ οργανώνοντας καλύτερα την ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και αυξάνοντας τους ελέγχους στα κυκλώματα διακίνησης τέτοιων υλικών. Το ότι εξουδετερώθηκαν οι έξι τόνοι τριχλωριούχου σιδήρου που διέρρευσαν δεν σημαίνει ότι το θέμα έληξε εκεί. Απαιτούμε περισσότερα μέτρα και εξηγήσεις.
ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗΣ (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ)

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 10:35