Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 18:51

Ο Α. Ζερβός ομολογεί οτι ''σε εξωγενείς παράγοντες οφείλεται η τραγική οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ. Σε καλό δρόμο η Πτολεμαϊδα V''

zervos180Σε εξωγενείς παράγοντες απέδωσε τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός.
Όπως είπε αυτοί οι παράγοντες είναι οι στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρισμού,

τα χαμηλά τιμολόγια, το μνημόνιο , τα καύσιμα και η χαμηλή υδραυλική παραγωγή.
Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην πολιτεία, λέγοντας ότι με αποφάσεις της βοηθάει τους ιδιώτες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο κ. Ζερβός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΔΕΗ να μην μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της που ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ καθώς οι αυξήσεις που δόθηκαν στα τιμολόγια και ξεπερνούν το 12% δεν αρκούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας.

Τέλος ο κ. Ζερβός είπε ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τράπεζες για την χρηματοδότηση της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, στην ομώνυμη πόλη. Ο μάνατζερ υπενθύμισε ότι το κόστος της επένδυσης φθάνει τα 1,4 δισ. ευρώ και ότι για την χρηματοδότηση του έργου έχει ήδη εγγυηθεί η γερμανική τράπεζα KfW.
Παράλληλα κατηγόρησε τον υπουργό περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι δεν μπορεί να του δώσει εντολή να καταργήσει την έκπτωση του 80% που έχουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στα τιμολόγια τους, λέγοντας ότι έχει πρόβλημα με τη ΓΕΝΟΠ για το θέμα.

 

ΠΗΓΗ:ΣΚΑΙ-βημα

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 19:11