Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 13:38

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις κινητοποιήσεις στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αμυνταίου - Φιλώτα και στη Μεγαλόπολη

syrizaΗ προκήρυξη των εκλογών είναι μια σημαντική νίκη του λαού μας. Είναι φανερό ότι αν μπορούσαν να τις αναβάλλουν θα το έκαναν, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το καταστροφικό τους έργο. Στις 6 Μαΐου καλούμαστε να βάλλουμε φρένο στις ανάλγητες πολιτικές του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου που οδήγησε τη χώρα μας...

στη χρεοκοπία, μεγάλα στρώματα του πληθυσμού στην φτώχια και την εξαθλίωση και που απειλεί να εκμηδενίσει δικαιώματα και κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες αιώνων, να εξαλείψει το ήδη ελλειμματικό κράτος πρόνοιας και να ξεπουλήσει δημόσιο πλούτο, υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών.
Σήμερα λοιπόν καλούμε τον ελληνικό λαό να ολοκληρώσει τη νίκη του, στηρίζοντας με αυτοπεποίθηση, τόλμη και αποφασιστικότητα, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Σήμερα καλούμε τους πολίτες της Κοζάνης να αναδείξουν την αριστερά πρωταγωνίστρια των πολιτικών εξελίξεων.

Σ΄ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση δεν ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας. Ζητάμε ψήφο διακυβέρνησης. Ζητάμε ψήφο εξουσίας. Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για την εφαρμογή ενός προγράμματος εξόδου από την κρίση που θα βάζει τις ανάγκες των πολλών πάνω από τα κέρδη, ενός προγράμματος αναδιανομής του πλούτου και παραγωγικής ανασυγκρότησης χώρας με σκοπό την κάλυψη των βασικών αναγκών για όλους, την προάσπιση και αναβάθμιση των δημοσίων αγαθών, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών.

Σ΄ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση πρέπει να νικήσουμε τον φόβο. Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στην κινδυνολογία. Διότι το δίδυμο της συμφοράς, το δίδυμο της καταστροφής ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν έχουν άλλα όπλα παρά μόνον το φόβο και την τρομοκρατία.

Στις 6 Μαΐου πρέπει να στείλουμε το μήνυμα στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι δεν ανεχόμαστε άλλο την εφαρμογή μέτρων άγριας λιτότητας, που αυξάνουν πολλαπλασιαστικά τη φτώχεια, την ανεργία, τα λουκέτα σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια Παιδεία και Υγεία, αλλά και κάθε δομή πρόνοιας.

Στις 6 Μαΐου έχουμε την μοναδική ευκαιρία διώξουμε αυτούς που μας οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα και να αλλάξουμε την πορεία της χώρας ανοίγοντας νέους, προοδευτικούς δρόμους, που θα βασίζονται στη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη. Στο μονόδρομο των μνημονίων έχουμε να αντιτάξουμε τη συγκρότηση ενός ανοιχτού μετώπου με βάση τη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας και των σοσιαλιστών που διαχώρισαν οριστικά τη θέση τους από την πολιτική των Μνημονίων. Στο μονόδρομο των μνημονίων αντιπροτείνουμε:

• Την ανατροπή των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, την αναστολή πληρωμών για όσο χρειαστεί ώστε να ανασυγκροτηθεί η οικονομία και ταυτόχρονα την επιλεκτική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εξυπηρέτηση του υπόλοιπου με ευνοϊκούς όρους και ρήτρα ανάπτυξης. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα επιθετικής διαπραγμάτευσης. Η συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου διεθνούς κύρους είναι ένα από τα άμεσα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.

• Ένα φορολογικό σύστημα σε αντίθετη κατεύθυνση από τη σημερινή που θα ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα του πληθυσμού και θα επιβαρύνει τα μεγάλα εισοδήματα. Μια τέτοια φιλοσοφία προϋποθέτει τη δραστική μείωση των έμμεσων φόρων, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής

• Ανασυγκρότηση της παραγωγής με γνώμονα όχι τα κέρδη των ιδιωτών, αλλά την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας. Ανασχεδιασμός της λειτουργίας των δημοσίων επιχειρήσεων με κοινωνικά-αναπτυξιακά κριτήρια και όχι με ιδιωτικοοικονομικά και πελατειακά, αφού επανέλθουν στο Δημόσιο και υπό κοινωνικό έλεγχο όλες οι στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και υποδομές.

• Εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών με δημοκρατικό, κοινωνικό και εργατικό έλεγχο και ριζική αλλαγή των όρων, των κριτηρίων και του τρόπου λειτουργίας τους. Η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Βουλής.

• Ανάπτυξη νέων μορφών οικονομικής δράσης με δημοκρατικά οργανωμένους συνεταιρισμούς που θα υπάγονται σε ένα αξιόπιστο ελεγκτικό σύστημα, δομές αλληλέγγυας και κοινωνικής οικονομίας, δυνατότητα εργαζομένων να αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη λειτουργία επιχειρήσεων που κλείνουν.

• Υπεράσπιση του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού και κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

• Δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μέτρα κοινωνικής προστασίας των ανθρώπων με χαμηλό εισόδημα, των ανέργων και των άστεγων. Δέσμευση των κενών κτηρίων που ανήκουν στο Δημόσιο, στις τράπεζες, στους ΟΤΑ και στην Εκκλησία για τη στέγαση αστέγων.

• Δωρεάν αναβαθμισμένη δημόσια υγεία και περίθαλψη για όσους και όσες κατοικούν στη χώρα.

• Υπεράσπιση, αναβάθμιση και διεύρυνση του δημόσιου, δωρεάν και κοινωνικού χαρακτήρα της Παιδείας, που θα εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως της κοινωνικής θέσης της οικογένειάς τους, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

• Απόκρουση της καταστολής και του αυταρχισμού, του ρατσισμού και του εθνικισμού, υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, απόκρουση της Ακροδεξιάς, δημοκρατική αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος με εισαγωγή μορφών άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας, ανακλητότητας και κοινωνικού ελέγχου, απλή αναλογική, ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε δημοκρατική, ενωτική και ταξικά μαχητική βάση..

Σήμερα απευθυνόμαστε σε καθέναν και καθεμία που αντιλαμβάνεται το καταστροφικό αδιέξοδο που μας οδηγούν και τον καλούμε να έρθει μαζί μας.Σήμερα είμαστε πολλοί και πολλές, με διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με κοινό σχέδιο. Έχουμε ρεαλιστικές προτάσεις και είμαστε αποφασισμένοι. Έχουμε το δίκιο, άρα έχουμε και τη δυνατότητα. Ας την αξιοποιήσουμε! Ή εμείς ή αυτοί.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 13:43