Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 14:30

Π. Κουκουλόπουλος: «Στηρίζουμε τη ΔΕΗ- Προστατεύουμε τον εθνικό μας πλούτο».

koukoulopoulosΟ Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος έστειλε σήμερα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την εξής επιστολή...

Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας
κ. Παναγιώτη Πλακεντά
Κοιν: Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
κ. Γιώργο Δακή

Κύριε Πρόεδρε

Το μέλλον των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή μας το θεωρώ κομβικής σημασίας τόσο σε ό,τι αφορά την ενεργειακή πολιτική της χώρας, όσο και για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Γι΄ αυτό και ασχολούμαι ιδιαίτερα, εδώ και χρόνια, αγωνιζόμενος για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση τους, με βάση τους διεθνείς κανόνες για το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δυστυχώς, επί σειρά ετών, βιώσαμε τη σταδιακή απαξίωση τους, με την απουσία των απαραίτητων επενδύσεων που όχι απλώς θα τους εκσυγχρόνιζαν και θα τους βελτίωναν αλλά και

- θα ενίσχυαν την παρουσία και το ρόλο της ΔΕΗ στον τομέα της ενέργειας
- θα συνέβαλαν στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Οι θέσεις μου πάνω στο ζήτημα αυτό ήταν πάντοτε σταθερές και ξεκάθαρες και η συμμετοχή μου στους κοινούς αγώνες με άλλους φορείς του τόπου μας, διαρκής και αδιάλειπτη.

Η θέση που εξέφρασε μόλις χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο καθώς πιστεύω πως ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι ακριβώς αυτός.

- Η ανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακού Σχεδιασμού, ως ένα όργανο κύρους, μέσω του οποίου θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για την ενεργειακή πολιτική της χώρας.
- Η στήριξη απ΄ την πλευρά του ΠΑΣΟΚ της προσφυγής της ΔΕΗ στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2009 για τους λιγνιτικούς σταθμούς, προκειμένου να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τον ορυκτό μας πλούτο και την περιουσία του ελληνικού λαού.

Απόδειξη όλων των παραπάνω αποτελεί το γεγονός πως πρόσφατα καταφέραμε να διασφαλίσουμε τη δημοπράτηση της κατασκευής της νέας αντιρρυπαντικής Μονάδας της ΔΕΗ (της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 5), ένα θέμα είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας και το οποίο ήταν εν αμφιβόλω για πολλά χρόνια, καθώς δεν υπήρχε, δυστυχώς, η ανάλογη πολιτική. Είναι ζήτημα ημερών να υπογραφεί η σχετική σύμβαση και μέσα στο 2013 να εγκατασταθούν τα πρώτα εργοτάξια για την κατασκευή της.

Σε ό,τι αφορά τις μετεγκαταστάσεις οικισμών, θυμίζω ότι, για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής και της Ποντοκώμης έχουν εκδοθεί ήδη τα σχετικά και απαραίτητα Φ.Ε.Κ., ενώ η μετεγκατάσταση της Ακρινής είναι Νόμος του Κράτους, μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσα ως βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 14:32