Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 10:21

Οι ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές κατακτούν περισσότερους αγρότες

Μεγάλο το ενδιαφέρον πολιτών και Γεωτεχνικών Μεγάλο το ενδιαφέρον πολιτών και Γεωτεχνικών

Στην εκδήλωση με θέμα «Διαδικτυακές και Ψηφιακές Υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε» παραβρέθηκε σημαντικός αριθμός γεωτεχνικών, αγροτών και εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται με θέματα του αγροτικού τομέα.

Αναλύθηκαν και παρουσίασαν οι  δυνατότητες που έχει ο αγρότης διαμέσου της ιστοσελίδας  να υποβάλει διαδικτυακά την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης, την αίτηση μίσθωσης αγροτικής γης, την εγγραφή του στο μητρώο συναλλασσομένων και την αίτηση μεταβίβασης των δικαιωμάτων.

Επίσης παρουσιάστηκε η δυνατότητας που έχει ο αγρότης να εκτυπώσει βεβαιώσεις για φορολογική χρήση και βεβαιώσεις για το κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τον τρόπο παρακολούθησης των πληρωμών, της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, την ενημέρωση των δικαιούχων εξισωτικής αποζημίωσης και την εξαγωγή στατιστικών στοιχείων.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας έγινε σε παράδειγμα on line υποβολής αίτησης ενιαίας ενίσχυσης και αναλύθηκαν εκτενώς τα πιο σημαντικά στάδια του προγράμματος υποβολής.

Τους ομιλητές προλόγισε ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ κ. Ευάγγελος Σημανδράκος. Αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε για την διάθεση των στελεχών, αναφέρθηκε στην μεγάλη επαγγελματική και εκπαιδευτική κατάρτιση των ομιλητών, καθώς και στη σημαντική προσφορά τους στον οργανισμό του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Τόσο η επιλογή των θεμάτων, όσο και των εισηγητών, αποδείχθηκαν επίκαιρες και πολύ επιτυχημένες, καθώς ικανοποίησαν το κοινό, το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, υπέβαλε ερωτήσεις στους ομιλητές, συμμετείχε σε διάλογο και εκφράσθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την ποιότητα και το περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης ως εκπρόσωπος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕ κ. Γιάννης Μητλιάγκας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Κούτσιανος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερβίων κ. Μενέλαος Μακρυγιάννης, η δημοτική σύμβουλος Σούλα Μουταφίδου, ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ, το μέλος του ΔΣ του ΟΓΑ κ. Μπάμπης Ορφανίδης, ο αντιδήμαρχος Δεσκάτης κ. Χάρις Χάϊτας, ο πρόεδρος των νέων αγροτών κ. Αρνίδης, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε κ. Γιώργος Τζανιδάκης, ο πρώην πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ. κ. Νίκος Κίτσιου, η πρώην δ/ντρια της  περιφερειακής διεύθυνσης Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας κ. Μάγδα Ανδρονικίδου μέλη της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ. και καταξιωμένοι γεωτεχνικοί του κλάδου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 10:26