Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 08:39

5η Διαπεριφερειακή συνάντηση του INTERREG IV-ERCIP για τις Υδάτινες Διαδρομές

Στην συνάντηση συμμετείχαν εταίροι από την Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Ρουμανία.
Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας έγινε ενημέρωση

από τους υπεύθυνους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την πορεία του έργου και παρουσιάσθηκαν οι καλές πρακτικές που ενδεχομένως να υιοθετηθούν από τους εταίρους του έργου.
Κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας οι εταίροι του έργου περιηγήθηκαν στον ορεινό όγκο της Π.Ε Γρεβενών στον παραδοσιακό οικισμό του Δοτσικού, όπου τμήμα του ποταμού Βενέτικου που διέρχεται από τον οικισμό, αποτελεί την περιοχή μελέτης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια υλοποίησης του έργου .
Την 3η ημέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο φράγμα του Ιλαρίωνα, στην τεχνητή λίμνη του Πολυφύτου και στον Υδροηλεκτρικό σταθμό.
Οι εταίροι αναχώρησαν από την Κοζάνη την Παρασκευή 14 Μαρτίου απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και γεμάτοι εμπειρίες στις αποσκευές τους. Ο επικεφαλής του προγράμματος (Δήμος τoυ Lewisham στην περιοχή του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο) ενημέρωσε τους εταίρους πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες συνέχισης του προγράμματος ως ERCIP 2 στο οποίο φυσικά και θα συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Αυτό δείχνει πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Α-νάπτυξης, το οποίο υλοποιεί τα συγκεκριμένα προγράμματα , αποτελεί τη δεδομένη χρονική στιγμή έναν αξιόπιστο εταίρο , με τον οποίο επιθυμούν να συνεργαστούν Περιφέρειες, Δήμοι και Φορείς από όλη την Ευρώπη.
Η επόμενη τελευταία συνάντηση του έργου θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου στο Λονδίνο.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 08:44