Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 17:48

Αυξημένο ενδιαφέρον από Ελβετία και Ταϊβάν για το ροδέλαιο Βοΐου. Τι γίνεται με την καλιέργεια της λεβάντας

Επεκτείνεται με επιτυχία στο εξωτερικό η καλή φήμη των προϊόντων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοίου.

Με συντονισμένες ενέργειες μελών του Δ.Σ. και του Συνεταιρισμού επιλεγμένα προϊόντα ρόδων και λεβάντας εκτέθηκαν σε διεθνή κλαδική έκθεση στη Λωζάνη της Ελβετίας, όπου και απέσπασαν τα εύσημα από τους διοργανωτές και τους επισκέπτες. Ιδιαίτερα το ροδέλαιο δικαίωσε για ακόμα μια φορά τη διεθνή καταξίωσή του ως το ποιοτικότερο στον κόσμο, αυτή τη φορά σε μια από τις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου, αυτή της Κεντρικής Ευρώπης και της Ελβετίας όπου θεωρείται από τις πιο αναπτυγμένες σε κοσμετολογικά και φυτοθεραπευτικά προϊόντα παγκοσμίως.
Την ίδια στιγμή καρποφορούν οι ενέργειες των υπευθύνων του Συνεταιρισμού σε μια άλλη αγορά, αυτή της Ασίας. Πιο συγκεκριμένα, μετά το άνοιγμα του Χονγκ Κονγκ, τα προϊόντα του Συνεταιρισμού έτυχαν της αποδοχής και από κορυφαία εταιρία της Ταϊβάν. Η ιδιοκτήτρια της εταιρίας που εξειδικεύεται στην εμπορία και χρήση των αιθέριων ελαίων, επισκέφτηκε τους ροδώνες και τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού εκφράζοντας το ενδιαφέρον της για συνεργασία από την τρέχουσα χρονιά.
Τόσο από τους ανθρώπους από την Ελβετία όσο και από την Ταϊβάν με τους οποίους είναι σε επαφή ο Συνεταιρισμός, εκφράστηκε το ενδιαφέρον να εντάξουν το Βόιο και το Ν. Κοζάνης ως τουριστικό προορισμό οικοτουριστικών-φιλοπεριβαλλοντικών αποστολών από τη χώρα τους για περεταίρω ενίσχυση των σχέσεων.
Παρά τις θετικές εξελίξεις και τα μηνύματα από την εσωτερική και τις διεθνείς αγορές για τα προϊόντα του Συνεταιρισμού, ο Πρόεδρος κ. Τυρεκίδης Δημοσθένης επισημαίνει τη μικρότερη παραγωγή ρόδων έναντι της ζήτησης, τονίζοντας την ανάγκη επέκτασης των καλλιεργειών των ρόδων τουλάχιστον κατά 1.000 στρέμματα.
Για το σκοπό αυτό ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης του Συνεταιρισμού για νέες φυτεύσεις, το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, σε επιλεγμένες περιοχές του Βοίου και του Ν. Κοζάνης.
Οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Συν/σμού κατά τις εργάσιμες ώρες, στην πόλη της Κοζάνης στη Διεύθυνση, Γρεβενών 5 και στο τηλέφωνο 2461039746.

Ενόψει της συγκομιδής της λεβάντας για την τρέχουσα παραγωγική περίοδο , ο Αγροτικός Συν/σμος Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοϊου Κοζάνης καλεί τα μέλη του που είναι καλλιεργητές λεβάντας, για ενημερωτική συνάντηση στα νέα γραφεία του Συνεταιρισμού στην πόλη της Κοζάνης.
Η συνάντηση θα γίνει για ενημέρωση των παραγωγών για την καλύτερη προετοιμασία των αγρών ενόψει της συγκομιδής και για τον τρόπο και χρόνο συγκομιδής των φυτειών.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 στα νέα γραφεία του Συνεταιρισμού στην πόλη της Κοζάνης στην οδό Γρεβενών 5 και ώρα 7:00μμ το απόγευμα.
Επίσης γίνεται γνωστό προς τους μελισσοκόμους που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν τα μελισσοσμήνη τους κοντά σε φυτείες λεβάντας ότι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Συν/σμού 2461039746 για τον καλύτερο συντονισμό της μεταφοράς και εγκατάστασης σε συνεργασία με τα μέλη του Συν/σμού, καλλιεργητές λεβάντας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 17:56