Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 11:24

Ξεπουλούν στην Ευρωπαϊκή αγορά τα αιθέρια έλαια Βοϊου

Εκπληκτική απήχηση προκαλούν τα αιθέρια έλαια (ρόδου και λεβάντας) του Α.Σ. Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου στην παγκόσμια

αγορά. Μετά την Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία. Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν δύο νέες επιχειρήσεις από Ολλανδία ζήτησαν συνεργασία με το Συνεταιρισμό. Πρόκειται για μια επώνυμη βιομηχανία αρωμάτων και μια επιχείρηση delicatessen στο Άμστερνταμ.
Η αρωματοβιομηχανία θέλει να δημιουργήσει σειρά αρωμάτων με βάση τα αιθέρια έλαια του Συνεταιρισμού. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Χημείου τους, το αιθέριο έλαιο των ρόδων Βοΐου αναγνωρίστηκε ως το ποιοτικότερο όλων όσων κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ ως άριστο αξιολογήθηκε και το αιθέριο έλαιο της λεβάντας Βοΐου.
Η απρόσμενα θετική αυτή νέα εξέλιξη στην ευρωπαϊκή αγορά για τα προϊόντα του Συνεταιρισμού έρχεται να προστεθεί στην ήδη εντυπωσιακή ζήτηση των προϊόντων του Συνεταιρισμού στη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, η ζήτηση και το ενδιαφέρον από χώρες του εξωτερικού έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες παραγωγής των υπαρχόντων φυτειών.
Όπως τονίζεται από το γεωπονικό τμήμα του Συνεταιρισμού, η παρούσα ζήτηση σε αιθέριο έλαιο ρόδων όπως έχει διαμορφωθεί, χρειάζεται για να καλυφθεί τουλάχιστον 800 στρέμματα φυτειών ρόδων σε πλήρη ανάπτυξη δηλαδή τετραετούς ζωής. Δεδομένου ότι οι φυτείες στην παρούσα φάση δεν ξεπερνούν τα 200 στρέμματα, χρειάζεται να φυτευτούν άλλα 600 στρέμματα ρόδων μέσα στο 2014 ώστε να αποδώσουν στο μέγιστο της παραγωγής μετά από 4 χρόνια δηλαδή το 2018. Μέχρι τότε το τμήμα μάρκετινγκ του Συνεταιρισμού θα ακολουθήσει μια πολιτική συντήρησης των υπαρχόντων πελατών, δεδομένης της έλλειψης των αναγκαίων ποσοτήτων.
Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος και τα μέλη Δ.Σ. του Συνεταιρισμού αποφάσισαν να παρατείνουν την περίοδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία νέων φυτειών ρόδων μέχρι τις 11 Ιουλίου 2014. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έρχονται σε επαφή με το Συνεταιρισμό στα γραφεία του στην Κοζάνη στην οδό Γρεβενών 5, τηλ. 2461039746 και 6980337157 για περισσότερες πληροφορίες.
Ως προς την οικονομικότητα της καλλιέργειας των ρόδων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της αγοράς θα γίνει ειδική παρουσίαση και αναλυτική ενημέρωση των ενδιαφερόμενων στα γραφεία του Συνεταιρισμού στην Κοζάνη στην οδό Γρεβενών 5, την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 11:27