Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 09:04

Βραβεύσεις έργων LEADER Δυτ. Μακεδονίας στην Αθήνα

Δύο ενταγμένα έργα στο Τοπικό Πρόγραμμα του Άξονα 4 «Προσέγγιση LEADER» της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. -ΑΝΚΟ

θα βραβευθούν την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στην Αθήνα σε ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο Πανελλήνιου διαγωνισμού που διοργάνωσε το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο (ΕΑΔ) με σκοπό τη βράβευση αξιόλογων έργων που υλοποιήθηκαν από δικαιούχους συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΠΑΑ 2007 – 2013.
Στόχος της εκδήλωσης είναι τόσο η ανάδειξη και προβολή των δυνατοτήτων που προσφέρει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), όσο και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του, μέσω της βράβευσης αξιόλογων έργων.
Οι βραβευμένοι θα τύχουν δημοσιότητας μέσα από διαδικτυακούς τόπους και εκδόσεις, τόσο του ΕΑΔ όσο και του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Αγροτική Ανάπτυξη, ώστε να εμπνεύσουν με το παράδειγμά τους εν δυνάμει δικαιούχους στη χώρα και σε άλλα κράτη- μέλη της ΕΕ.
Επιλέχθηκαν για βράβευση βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων από επιτροπές αξιολόγησης, τρία έργα από κάθε μία από τις παρακάτω 3 κατηγορίες:
 Καινοτομία και ανάπτυξη της υπαίθρου
 Νεανική επιχειρηματικότητα
 Βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο
Τα (2) δύο από τα εννέα (9) συνολικά έργα που θα βραβευθούν είναι ενταγμένα στο Τοπικό Πρόγραμμα της ΑΝΚΟ, ανήκουν στην κατηγορία «Καινοτομία και ανάπτυξη της υπαίθρου» και είναι τα ακόλουθα:

1 . Η βιοτεχνία παραγωγής τροφίμων του Μανόλη Βασιλειάδη

Οι Ρίζες Ελληνικά Delicatessen είναι μία νέα οικοτεχνία παραγωγής τροφίμων, εγκατεστημένη στον Κρόκο Κοζάνης. Παράγει χειροποίητα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και εξαιρετικής ποιότητας για τις αγορές της Ελλάδας και του Εξωτερικού με 100% φυσικές πρώτες ύλες, αξιοποιώντας παραδοσιακές συνταγές και μεταποιώντας αγροτικά προϊόντα κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας, σεβόμενη τις ποιοτικές αρχές της Ελληνικής Διατροφής.
Η υλοποίηση του έργου ήταν το αποτέλεσμα της επιθυμίας του Μανόλη Βασιλειάδη για επιχειρηματική δραστηριότητα, της οικονομικής κρίσης που του έδωσε την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τις επιθυμίες και τις προτεραιότητές του και της ευκαιρίας που του προσέφερε η ένταξη στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER της ΑΝΚΟ, που συνέβαλλε στην κατασκευή και διαμόρφωση του εργαστηρίου, στην προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού, στην απόκτηση συστήματος διαχείρισης ποιότητας και στην προβολή των προϊόντων του.

2. Το Διακρατικό σχέδιο με τίτλο: «Γαστρονομικές περιπλανήσεις και ο πολιτισμός των γεύσεων». Η ΑΝΚΟ είναι μέλος του δικτύου συνεργασίας 4 χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Πορτογαλία) με τον τίτλο «MedEat».

Εταίροι του Δικτύου «Medeat» είναι συνολικά δεκαοχτώ Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) από τέσσερις χώρες - εννιά από την Ελλάδα, εφτά από την Ιταλία και από ένας από την Κύπρο και την Πορτογαλία. Στο πλαίσιο του σχεδίου συνεργασίας οι Αναπτυξιακές Εταιρείες έχουν αναπτύξει δίκτυο γαστρονομικών διαδρομών στην ενδοχώρα των περιοχών τους με αντίστοιχα τουριστικά πακέτα, καθώς και διάφορες άλλες δράσεις εκπαιδευτικές και δημοσιότητας – προβολής.
Στόχος του σχεδίου είναι η διατήρηση και προώθηση των ιστορικών, πολιτιστικών και ποιοτικών διαστάσεων της τοπικής γαστρονομίας, η ενίσχυση της φήμης των περιοχών και η δημιουργία ισχυρής τοπικής ταυτότητας μέσω της διασύνδεσης της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών παραγόμενων προϊόντων με την βιοτεχνία, τον πολιτισμό και τις τουριστικές δραστηριότητες του κάθε τόπου.
Τα μέλη του δικτύου συμμετείχαν με περίπτερο στη Διεθνή 'Έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο το 2014, στο πλαίσιο της οποίας απέσπασαν το 2ο βραβείο, καθώς και στην 30η Διεθνή έκθεση Philoxenia 2014, ενώ προγραμματίζεται εντός του Απριλίου 2015 η συμμετοχή στην τουριστική έκθεση ΒΤravel στην Βαρκελώνη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 09:08