Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 16:31

ΔΙΑΔΥΜΑ: Νέοι κάδοι συλλογής γυαλιού προς ανακύκλωση

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη βδομάδα από τη ΔΙΑΔΥΜΑ, η τοποθέτηση περισσοτέρων από 110 ειδικών κάδων για την συλλογή

συσκευασιών γυαλιού προς ανακύκλωση, σε όλους τους μεγάλους οικισμούς της Περιφέρειας και σε μεμονωμένα κέντρα διασκέδασης και εκδηλώσεων εκτός πόλεων. Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας της ΔΙΑΔΥΜΑ και των Δήμων της Περιφέρειας, με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση των ανακτώμενων ποσοτήτων γυαλιού με Διαλογή στην Πηγή. Το 2014 η ανάκτηση γυαλιού προς ανακύκλωση ανήλθε στο 15% (300 τον/έτος) της συνολικής παραγωγής τους, ενώ στόχος είναι το συνολικό ποσοστό ανακύκλωσης να φτάσει στο 50% τα επόμενα έτη.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά βάση στις επιχειρήσεις εστίασης, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων, ενώ τους ειδικούς κάδους μπορούν να χρησιμοποιούν και οι δημότες για τις οικιακές γυάλινες συσκευασίες που διαθέτουν.
Στους ειδικούς κάδους πρέπει να διατίθενται μόνο γυάλινα μπουκάλια (ποτών, μπύρας, κρασιού, αναψυκτικών, νερών) και γυάλινα βάζα. Οι συσκευασίες πρέπει απλά να έχουν αδειάσει καλά από το περιεχόμενό τους. Αν οι γυάλινες συσκευασίες είναι σπασμένες, τις τοποθετούμε στο ειδικό κάδο με ιδιαίτερη προσοχή για την προσωπική μας ασφάλεια.
ΔΕΝ πρέπει να ρίχνουμε στους κάδους σπασμένα τζάμια, κρύσταλλα – καθρέπτες, λάμπες, γυάλινες συσκευασίες φαρμάκων/σιροπιών και κεραμικά είδη – πορσελάνες (κούπες, ποτήρια, πιάτα, σταχτοδοχεία, ανθοδοχεία κλπ).
Το επόμενο διάστημα θα γίνει ενημέρωση σε όλα τα καταστήματα (παραγωγούς γυάλινων συσκευασιών) από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και την ΕΕΑΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη ΔΙΑΔΥΜΑ (στο τηλ. 2461045531/33).

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 16:37