Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 10:28

Γ. Κασαπίδης: Συνέδριο για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Κοζάνη

           Τιμώμενος κλάδος στην 31η έκθεση των Κοίλων θα είναι ο κλάδος των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, με έμφαση στο βιομηχανικό τριαντάφυλλο.

          Αυτό αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του εκθεσιακού κέντρου Κοίλων και του ΕΒΕ Κοζάνης κατόπιν σχετικής προτάσεως του βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργου Κασαπίδη.

          Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες οι πρόεδροι των ΕΒΕ Κοζάνης κ. Κυριακίδης, Φλώρινας κ. Σαπαλίδης, Καστοριάς κ. Καραταγλίδης, του εκθεσιακού κέντρου Κοίλων κ. Ευρενιάδης και ο πρώην πρόεδρος κ. Αποστολίδης, ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους ο κλάδος των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Π.Ε. Κοζάνης αποτελεί σήμερα τον πιο ελπιδοφόρο κλάδο με ουσιαστικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για επενδυτικές παραγωγικές δραστηριότητες.

          Όπως τόνισε ο νομός Κοζάνης παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίπεδο χώρας στις καλλιέργειες αυτές. Τόσο η εδραιωμένη καλλιέργεια του κρόκου όσο και οι δυναμικά ανερχόμενες των ρόδων, της λεβάντας, του μελισσόχορτου, του τσαγιού του βουνού, της μέντας κ.α. καθιστούν το νομό Κοζάνης ελκυστικό προορισμό για έμπορους, επιστήμονες και επισκέπτες, ενώ μπορεί να καθιερωθεί με κατάλληλες ενέργειες ως σημείο αναφοράς σε διεθνές επίπεδο.

          Για τους λόγους αυτούς αλλά και για την προοπτική δημιουργίας μερικών χιλιάδων θέσεων εργασίας, κυρίως με την πλήρη ανάπτυξη της καλλιέργειας των ρόδων σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, ο βουλευτής Κοζάνης επεσήμανε τη σπουδαιότητα του συνεδρίου που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης των Κοίλων. Η θεσμοθέτησή του όπως τόνισε με τη συμμετοχή λαμπρών επιστημόνων διεθνούς ακτινοβολίας αλλά και επιχειρήσεων που αποτελούν επιτυχημένα παραδείγματα για τον κλάδο θα καταστήσουν το νομό Κοζάνης επίκεντρο των επιστημονικών και οικονομικών εξελίξεων για ότι σχετίζεται με τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, κατ’ αρχήν σε επίπεδο χώρας και πανευρωπαϊκό επίπεδο στη συνέχεια.

          Μέχρι τα τέλη Αυγούστου αποφασίστηκε να ανακοινωθεί το πρόγραμμα του συνεδρίου και να προβληθεί πανελλήνια, δεδομένου ότι ήδη υπάρχει έντονη αναζήτηση από ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα επί σχετικών θεμάτων στο νομό Κοζάνης.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Κασαπίδης συμμετείχε σε σύσκεψη μελών του ΕΒΕ Κοζάνης υπό τον προέδρο κ. Κυριακίδη με θέμα τις επιπτώσεις από την κρίση και τα οικονομικά μέτρα στις επιχειρήσεις της Π.Ε. Κοζάνης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 10:31